» ΜΕ το «Κύριε ελέησον», λοιπόν, «Βόηθα, Θε μου» την Παιδεία μας! Ποτέ δεν ήταν αυτή στις προτεραιότητες των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Με εξαίρεση την πραγματική μεταρρύθμιση του Γ. Παπανδρέου, με Παπανούτσο – Κακριδή κ.λπ., το 1964, αλλά και την ανάλογη στα 1975 (επί Κ. Καραμανλή, του πρεσβύτερου). Σήμερα που όλοι δεινοπαθούμε, η Παιδεία μας κυριολεκτικά πνέει τα λοίσθια. Η εγκατάλειψη και η ανοργανωσιά της είναι πρωτοφανή φαινόμενα. Έτσι που κι αν ακόμη περάσει η οικονομική κρίση -που θα περάσει αργά ή γρήγορα- αν δεν διορθωθεί πρωτίστως η Παιδεία, δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε ποτέ ως έθνος.
Στ.Γ.Κ.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.