Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χάνονται στα φαράγγια

Δύο νέα περιστατικά με τουρίστες, οι οποίοι χάθηκαν σε φαράγγια για να βρεθούν από τα συνεργεία διάσωσης, σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο στον Νομό Χανίων.
Το ένα προχθές τη νύχτα στον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς και το άλλο χθες το απόγευμα στο φαράγγι Αζωγυρέ.
Τα αυξανόμενα αυτά περιστατικά προκαλούν ανησυχία σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ καθιστούν απαραίτητη την στελέχωση του Εθνικού Δρυμού με ιατρικό και άλλο προσωπικό.
Ηταν τη νύχτα του Σαββάτου όταν δύο τουρίστες, ένας Ιταλός και ένας Αυστριακός, οι οποίοι διέσχιζαν το φαράγγι της Σαμαριάς, χάθηκαν στο σκοτάδι και με φωτισμό έστειλαν σήμα κινδύνου.
Το σινιάλο με το οποίο ζητούσαν βοήθεια, παρατήρησε ο εποχιακός πυροσβέστης και κάτοικος της Αγ. Ρουμέλης κ. Τζατζιμάκης  ο οποίος, όπως μας λέει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Μπαμπίλης, ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
Επίσης, ο υπεύθυνος του Εθνικού Δρυμού κ. Φωτάκης και ο υπάλληλος κ. Νικολούδης ενημέρωσαν τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη.
Ετσι, στήθηκε μέσα στη νύχτα επιχείρηση εντοπισμού των τουριστών, η οποία διήρκησε έως και λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν, όπως μας λέει ο κ. Κουρουπάκης, προσεγγίστηκαν σε απαγορευμένη περιοχή.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει οι επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα στον εαυτό τους, ενώ τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Δρυμού με γιατρό και όπως σημείωσε, προς αυτή την κατεύθυνση κάνει προσπάθειες η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

ΣΤΟΝ ΑΖΩΓΥΡΕ
Το επόμενο περιστατικό ήταν χθες το απόγευμα στο φαράγγι Αζωγυρέ. Οπως μας λέει ο κ. Κουρουπάκης, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ειδοποιήθηκε από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας της Αστυνομίας ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση στην περιοχή καθώς το μεσημέρι είχαν ξεκινήσει για το φαράγγι τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα αυστριακής καταγωγής) παίρνοντας μαζί τους τρία μπουκάλια νερό κι ενώ η θερμοκρασία στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν πάνω από 40 βαθμούς.
Τέθηκαν σε συναγερμό τα ΤΑΕ και η Πυροσβεστική και γύρω στις 7 χθες το απόγευμα κατάφεραν να τους προσεγγίσουν.

Ειδική ομάδα πυροσβεστών
Ομάδα από έμπειρους πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν περπατήσει τα Λευκά Ορη, συγκροτεί η Πυροσβεστική καθώς, όπως μας λέει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Μπαμπίλης, «το δύσκολο και το δύσβατο της περιοχής δεν είναι προσβάσιμο στον καθένα. Και για δύσκολες αποστολές υπάρχουν συνάδελφοι πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν περπατήσει τα βουνά αυτά δεκάδες φορές και με τους οποίους φτιάχνουμε ομάδα με όλο τον εξοπλισμό. Κάθε μέρα στέλνουμε άτομα στο φαράγγι».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα