Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Συγκέντρωση δύο τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων

Δύο τόνους αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), με το σύστημα «πόρτα-πόρτα», κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε στις 2/8/2022.
Η δράση διήρκησε από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε έπειτα από αυξημένη ζήτηση από τους πολίτες, ενώ σε αυτή συμμετείχαν όσοι είχαν δηλώσει εκ των προτέρων ενδιαφέρον στο πρόγραμμα, απ΄ όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων.
Η συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες ενδιαφέρονται να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους.
Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών έχει πλέον υψηλή θέση στην ατζέντα όλων των χωρών. Τα περισσότερα από τα μέρη των ηλεκτρικών συσκευών μπορούν πλέον να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν για την παραγωγή νέων προϊόντων. Μάλιστα, όσο κρατάμε μια συσκευή, που η τεχνολογία της δεν είναι οικολογική και ενεργειακή, είναι το ίδιο ζημιογόνος για το περιβάλλον όσο και η μη ανακύκλωσή της.

Υπενθυμίζεται η καμπάνια του Δήμου Χανίων για την καθαριότητα, «Ραντεβού στην πόρτα σας»:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα