29 C
Chania
Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025

1.231 τροχονομικές παραβάσεις στον ΒΟΑΚ το τριήμερο

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το τριήμερο του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν 2.227 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.231 παραβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, κατά το τριήμερο του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος και λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων, ελήφθησαν αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως και 09.06.2025.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες δράσεις αλλά και λοιποί τροχονομικοί έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και των Σταθμών Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ.
Συνολικά, ελέγχθηκαν -2.227- οχήματα και βεβαιώθηκαν -1.231- παραβάσεις εκ των οποίων:
-380- για υπερβολική ταχύτητα,
-6- για μέθη,
-59- μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-11- μη χρήση κράνους,
-31- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
-34- αντικανονικό προσπέρασμα,
-52- αντικανονικοί ελιγμοί,
-11- χρήση κινητού τηλεφώνου,
-7- στέρηση άδειας ικανότητας οδήγηση,
-15- παραβάσεις ΚΤΕΟ,
-625- λοιπές παραβάσεις

Για την αντιμετώπιση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια τροχονομικής αστυνόμευσης με στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε όλη την Κρήτη.
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα