Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

1/1/1985: «Αγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο στη θάλασσα της Ιεράπετρας»

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Σας καλωσορίζουμε… “Στο Αρχείο” των “Χανιώτικων νέων”. Μέσα από αυτή τη στήλη, θα παρουσιάζουμε ειδήσεις τοπικές -και όχι μόνον- από το πλούσιο αρχείο της εφημερίδας. Ειδήσεις του παρελθόντος, που κάποιες φορές έχουν… τρομακτική ομοιότητα με το σήμερα, είτε μας έκαναν εντύπωση διαβάζοντάς τις.

Πρωτοχρονιά του 1985 και στα “Χ.ν.” διαβάζουμε ρεπορτάζ με τίτλο “Αγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο έπεσε στη θάλασσα της Ιεράπετρας”.

Όπως αναφέρει στην αρχή του ρεπορτάζ ο συντάκτης «Ενα ιπτάμενο αντικείμενο, τυλιγμένο στις φλόγες, έπεσε το Σάββατο στη θάλασσα μπροστά από το χωριό Μύρτος Ιεράπετρας. Η πτώση του αγνώστου αντικειμένου που σήκωσε ένα τεράστιο πίδακα από αφρισμένα νερά, έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας που με τη σειρά του άρχιες τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνώστου αντικειμένου.»

Μαρτυρία για το γεγονός καταγράφεται στο άρθρο και από τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Μύρτου Φρίξο Πηγιάκη ο οποίος ψάρευε σε παραλία της περιοχής. «…είδα στο βάθος του ορίζοντα ένα αντικείμενο να βγάζει φωτιές και καπνούς και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφού διέγραψε μια τροχιά, να πέφτει στη θάλασσα».

Οπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, οι φήμες στην περιοχή “οργιάζουν” «αλλοι λένε ότι πρόκειται για ιδιωτικό αεροσκάφος που έχασε τον προσανατολισμό του και μετά από βλάβη έπεσε στη θάλασσα και άλλοι μιλούν για… δορυφόρο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «οι αρχές πάντως αποφεύγουν να δώσουν συγκεκριμένη ερμηνεία για το γεγονός, το οποίο έχει συγκινήσει τους κατοίκους και έχει οξύνει την φαντασία τους. Πολλοί, επηρεασμένοι προφανώς από πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ξένου καναλιού, μιλούν για «επίσκεψη εξωγήινων στην Κρήτη» καταλήγει το ρεπορτάζ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες