Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεταιρισμοί και κυνήγι μαγισσών…

» Μόνο οι ίδιοι αγροτοσυνδικαλιστές καταλαβαίνουν πια την εξομολογητική τους διάθεση, όταν μιλούν για “πολλά λάθη του παρελθόντος” και για “κρατισμό άνευ προηγουμένου”. Μόνο οι ίδιοι το καταλαβαίνουν γιατί εμείς οι υπόλοιποι, εξαντλώντας την καλή μας πρόθεση, αναρωτιόμαστε, αν ήταν οι ίδιοι επικεφαλής του συνεταιριστικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια;
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχος είπε πολλά, ίδια με τα προηγούμενα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά. Και είναι ίδια με τα προηγούμενα γιατί κυνηγά “φαντάσματα”, ανακαλύπτει ενόχους, ενώ δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα.
Υποθέτουμε ότι οι σημερινοί τιμητές είναι οι χθεσινοί πρωταγωνιστές μιας γνωστής σε όλους μας πελατειακής οπισθοδρομικής αντίληψης.
Προφανέστατα και η συνένωση τριών υγιών συνεταιρισμών δεν αποτελεί από μόνη της μια λύση για το συνεταιριστικό κίνημα στα Χανιά. Οι διαπιστώσεις ποτέ δεν ήταν προτεινόμενες λύσεις. Ούτε το “φταίει το κακό πολιτικό σύστημα” και ο “άδικος νόμος 4015” αποτελούν καινοτομία που συγκλονίζει το φιλοθεάμον κοινό.
Αυτά μας τα είπαν και άλλοι παλαιότερα…
Οι λύσεις διεκτείνονται πάνω σε ένα οργανωμένο σχέδιο που αποτυπώνει τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Τα υπόλοιπα μας τα ’παν κι άλλοι…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα