Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Ναι” στην άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χ.Α.

» Υπέρ της άρσης ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου, Ε. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή, Η. Παναγιώταρου, Η. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 247 βουλευτές. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Ε. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.
Για τον Η. Παναγιώταρο αίρεται η ασυλία για δύο παλαιότερες υποθέσεις του η πρώτη με 247 ψήφους υπέρ και η δεύτερη με 246 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» που είναι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο.
Για τον Ηλ. Κασιδιάρη αίρεται η ασυλία για παλαιότερη υπόθεση με 247 ψήφους υπέρ. Για τον Χρ. Αλεξόπουλο αίρεται η ασυλία με 246 ψήφους υπέρ και ένα «λευκό».
Η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ιωάννη Αμανατίδη (ΣΥΡΙΖΑ) με 4 υπέρ, 242 κατά, 1 παρών. Αποφάσισε όμως την άρση ασυλίας για τους κ. Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) με 195 ψήφους υπέρ, 42 κατά, 10 παρών και του Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ) με 185 υπέρ, 45 κατά, 17 παρών για πρώτη υπόθεσή του και ακόμη με 194 υπέρ, 30 κατά και 15 «παρών» για δεύτερη υπόθεσή του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, με δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε., εξήγησε τη στάση του στην ψηφοφορία στη Βουλή για τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το «άκυρο» ψηφοδέλτιο που έριξε στην κάλπη για τους τρεις βουλευτές Ε. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλο. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, θα ήθελε να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου, αλλά στο ψηφοδέλτιο, που διανεμήθηκε, ήταν σε μια ενότητα και τα τρία ονόματα για τη διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, εξήγησε για το «παρών» στο αίτημα άρσης ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου, ότι διαφωνεί με την ασάφεια με την οποία οι δικαστικές αρχές περιγράφουν τα αδικήματα -όπως και στην υπόθεση που αφορά τον κ. Παναγιώταρο- και ζήτησαν άρση της ασυλίας για το αδίκημα της στάσης.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, για το «λευκό» που έριξε στην κάλπη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (σ.σ. η υπόθεσή του αφορούσε παράνομο ραδιοερασιτεχνικό σταθμό) είπε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνεται δεν είναι αδίκημα για να διωχθεί για βία. Είπε, επίσης, ότι ο βουλευτής κατέχει νόμιμη άδεια.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Αρνούμενοι όλες τις κατηγορίες και ζητώντας οι ίδιοι την άρση ασυλίας τους, προκειμένου -όπως υποστήριξαν- να λάμψει η αλήθεια, εμφανίστηκαν πάντως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από τους έξι που διώκονται, ζήτησαν και πήραν τον λόγο οι τέσσερεις, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την άρση ασυλία τους, για να μην νομιμοποιήσουν, όπως είπε, «την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος».
Πρώτος, πήρε τον λόγο ο Ηλίας Παναγιώταρος, που ζήτησε να αρθεί μόνιμα η ασυλία του για να μην ταλαιπωρείται, όπως είπε, η Βουλή. Παράλληλα, επέκρινε τη στάση βουλευτών των άλλων κομμάτων, καθώς -όπως είπε- δεν έκαναν τίποτα για το «σόου» που στήθηκε στη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για άθλια σκευωρία και παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής που αποκαλύφθηκαν. «Θα απέχουμε από τη διαδικασία για να μην νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος που επιχειρείται από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι εκτελούν εντολές ξένων κέντρων», ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης.
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι διώκεται για αυτά που πιστεύει και όχι για τις πράξεις του καθώς δεν διέπραξε τίποτα μεμπτό για να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. «Υπήρξε μία αναφορά του ονόματος του από έναν ψευδομάρτυρα με καλυμμένα χαρακτηριστικά, με την επωνυμία Ε, ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε, σε γραφείο νόμιμου κόμματος», είπε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Επιθυμώ την άρση ασυλίας μου, για να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια», ήταν η μόνη αναφορά του Ηλία Μπούκουρα.

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Στο μεταξύ, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασε στη Βουλή νέο αίτημα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της παράνομης βίας, στη διάρκεια επεισοδίων, κατά του δημάρχου Οιχαλίας – Μελιγαλά Μεσσηνίας Φίλιππου Μπάμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Των ενεργειών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας Καλαμάτας.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ
Αναστολή καθηκόντων διαρκείας ενός μηνός επεβλήθη στον συντονιστή διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ-Δαφνί) Κωνσταντίνο Παρασχάκη με εντολή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Όθων Χαραλαμπάκης «έλαβε το αρχικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τριάντα ημέρες για τον διευθυντή ψυχίατρο Κωνσταντίνο Παρασχάκη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».
Σε βάρος του Κ. Παρασχάκη υπάρχουν καταγγελίες ότι χορηγούσε σε μέλη της Χρυσής Αυγής πιστοποιητικά ψυχικής υγείας προκειμένου να βγάλουν άδεια οπλοφορίας, αλλά και ότι χορηγούσε βεβαιώσεις για κατάθλιψη προκειμένου μέλη της ίδιας οργάνωσης να παίρνουν αναβολές από δικαστήρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα