Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μίτσελ: Ηρθαμε για τη νίκη

Μετά το διπλό στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα στην Πορτογαλία την Μπενφίκα (21.45 – ΔΤ) και θέλει να κάνει ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” Μίτσελ κατά τη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου υποστήριξε πως η ομάδα του θα παραταχθεί σήμερα στην έδρα της Μπενφίκα για τους τρεις βαθμούς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει το ματς της Λισαβόνας για τους «ερυθρόλευκους».
Ο Μίτσελ δεν έκρυψε τον στόχο του Ολυμπιακού για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών στην έδρα της Μπενφίκα. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα ατού των Πορτογάλων και να εκμεταλλευτούν τα δικά τους, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε:
Ο κ. Ζεσούς είπε ότι δεν είναι τόσο καθοριστικός ο αγώνας; Συμφωνείτε με αυτό;
«Η πραγματικότητα είναι ότι το ματς δεν είναι καθοριστικό γιατί υπάρχουν κι άλλα μας. Εμείς το παίρνουμε σαν ένα παιχνίδι καθοριστικό γιατί είναι ένα ματς που θέλουμε να το κερδίσουμε. Όποιο ματς θέλουμε να κερδίσουμε, είναι μονόδρομος. Έχουμε μεγάλη φιλοδοξία και προσδοκίες. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε».
Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικά στοιχεία της Μπενφίκα; Ο Σαβιόλα και ο Ρομπέρτο σας έχουν δώσει μία ιδέα για το πώς θα κερδίσετε αύριο;
«Το πλεονέκτημα της Μπενφίκα είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα και ερχόμαστε με όλο τον σεβασμό και την περηφάνια μας να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχουμε τον Σαβιόλα και τον Ρομπέρτο, αλλά έχουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες. Κι εγώ που δεν είμαι Έλληνας, ήρθα στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα όπως είναι η Μπενφίκα».

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Η προϊστορία με Μπενφίκα
Με τη συνταγή που ακολούθησε στο Βέλγιο με αντίπαλο την Αντερλεχτ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε στην Πορτογαλία την Μπενφίκα και θέλει τη νίκη για να γίνει το… αφεντικό την υπόθεσης πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Η ιστορία, πάντως, δείχνει ότι οι ελληνικές ομάδες δύσκολα κερδίζουν στην Πορτογαλία, καθώς μετρούν 4 ήττες και μία μόλις νίκη. Αυτή του ΠΑΟΚ στις 4/11/1999 όταν είχε επιβληθεί με 2-1.
Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί αντιμέτωπος 5 φορές με τους «αετούς» και μετρά δύο νίκες και τρεις ήττες. Στο μακρινό 1973 οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών και οι Πορτογάλοι είχαν κερδίσει και τις δύο φορές με 1-0. Το 1983 βρέθηκαν εκ νέου αντίπαλοι για τον β γύρο της ίδιας διοργάνωσης κι ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο Καραϊσκάκη με 1-0, ενώ εκτός έχασε με 3-0.
Τελευταία φορά βρέθηκαν αντίπαλοι το 2008 για το κύπελλο UEFA. και τότε  ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο Φάληρο με 5-1.
Ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης. Ο 40χρονος ρέφερι φέρνει… γούρι στους «ερυθρόλευκους», αφού σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς που έχει διαιτητεύσει, οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Την περίοδο 2009-10 είχε διευθύνει τη νίκη 1-0 επί της Σερίφ Τιρασπόλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το 0-0 με την Αλκμααρ στην Ολλανδία, για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης. Τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν ο διαιτητής στις ισάριθμες εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ, 3-1 το Δεκέμβριο του 2011 και 2-1 το Δεκέμβριο του 2012.
Αναλυτικά το παρελθόν των ελληνικών ομάδων απέναντι στην Μπενφίκα είναι το εξής:
19/09/1973    Μπενφίκα – Ολυμπιακός    1-0   Κύπελλο Πρωταθλητριών
03/10/1973    Ολυμπιακός – Μπενφίκα    0-1   Κύπελλο Πρωταθλητριών
19/09/1979    Αρης – Μπενφίκα              3-1   Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
03/10/1979    Μπενφίκα – Αρης          2-1   Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
19/10/1983    Ολυμπιακός – Μπενφίκα    1-0   Κύπελλο Πρωταθλητριών
02/11/1983    Μπενφίκα – Ολυμπιακός    3-0   Κύπελλο Πρωταθλητριών
21/10/1999    ΠΑΟΚ – Μπενφίκα          1-2   Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
04/11/1999    Μπενφίκα – ΠΑΟΚ          1-2   Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
27/11/2008    Ολυμπιακός – Μπενφίκα    5-1   Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
01/10/2009    ΑΕΚ – Μπενφίκα           1-0   Γιουρόπα Λιγκ
17/12/2009    Μπενφίκα – ΑΕΚ           2-1   Γιουρόπα Λιγκ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα