30.2 C
Chania
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Ανακατασκευή σχολικών κτηρίων

Την υπόσχεσή τους, ότι τη φετινή χρονιά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανακατασκευής των κτηρίων που στεγάζεται το Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμπαρίου, εργασίες που λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν προχώρησαν πέρυσι, έδωσαν  ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, μιλώντας χθες το πρωί, μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο σχολικό συγκρότημα Κολυμπαρίου.
Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι «σε μια Ελλάδα που περνάει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, η κρίση αυτή δεν θα πρέπει να επηρεάσει καθόλου την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Η ανάταση της χώρας “περνάει” μόνο μέσα από την Παιδεία. Η εκπαίδευση και η Παιδεία έχουν  μπει σε νέους δρόμους, σε νέες τεχνολογίες, άρα λοιπόν, η στήριξη πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη».
Ο ίδιος υπογράμμμισε ότι «οι κυβερνώντες, θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν να στηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε δρόμους ανοιχτούς, ώστε  να υπάρχει μέλλον στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε όλους τους τομείς, αλλά όχι στη Παιδεία. Διαφορετικά η χώρα μας θα περάσει τραγικές ώρες». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε τη χρονιά αυτή η πολυπόθητη ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.
«Το σχολείο τη νέα αυτή σχολική χρονιά θα έχει επιτέλους την τύχη που του αξίζει. Το δικαιούται άλλωστε γιατί το επίπεδο των καθηγητών και των μαθητών είναι από τα υψηλότερα του Νομού μας», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Λυκειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος. Από την πλευρά του ο Γυμνασιάρχης Στέλιος Παπαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μέσα στο γενικότερο δύσκολο “κλίμα” που έχει διαμορφωθεί στην Παιδεία, υπάρχει και το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή έκλεισαν δύο Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία. Το αποτέλεσμα είναι να προστεθεί ακόμα μία ανάγκη, αφού άμεσα χρειαζόμαστε την Ιδρυση ενός Δημοτικού, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα