Μουσείο Τυπογραφείας

Ζωντανή η μνήμη του Γιάννη Κτιστάκη

Φίλοι και συνοδοιπόροι στο όραμα του Γιάννη Κτιστάκη για μια πιο φιλική πόλη για τους λάτρεις του ποδηλάτου και περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους πραγματοποίησαν χθες ποδηλατοπορεία στη μνήμη του Γιάννη που έφυγε από τη ζωή πριν από 4 χρόνια.
Ο Γιάννης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας “ποδηΛάτρεις”, εμπνευστής του παιχνιδιού “Φεγγάρι στη Ρόδα” και ενεργό μέλος του “P_Public” με συμμετοχή σε δεκάδες δράσεις και δρώμενα που αναδείκνυαν την ανάγκη σεβασμού των δημόσιων χώρων και μια άλλης αντιμετώπισης της καθημερινότητας μέσα στην πόλη με άξονα το ποδήλατο.
«Τα οράματα του Γιάννη είναι τα οράματα του καθενός μας απλώς κανένας δεν τα εκδήλωνε όπως εκείνος», σχολίασε ένας από τους πολλούς φίλους του Γιάννη που χθες έδωσαν το “παρών” στην ποδηλατοπορεία μνήμης.
Το σίγουρο είναι ότι τα όνειρα του Γιάννη και η πλούσια παρακαταθήκη που άφησε μέσα από τη συμμετοχή του σε δημόσιες παρεμβάσεις όπως και ο ευαίσθητος τρόπος που εκφράζονταν και αντιλαμβάνονταν τη ζωή, παραμένουν μέχρι και σήμερα ζωντανά και επίκαιρα, φωτίζοντας τη δυνατότητα για μια άλλη καθημερινότητα και κοινωνία.

1 σχολιο

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.