Μουσείο Τυπογραφείας

Ζητούν ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. της Κρήτης

Την άμεση ενίσχυση της Αστυνομίας της Κρήτης ζητούν μέσω κοινής ανακοίνωσης οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Λασιθίου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση «δυστυχώς στην Κρήτη παρατηρείται αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με τα σημειωθέντα πέρυσι. Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.
Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.
Πλην όμως σήμερα, παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.
Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.
Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων στην οποία αναφέρει «Eπιχείρησης «Έκτακτες μεταθέσεις 2019…0…0…0…». Τύφλα να χει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος…
Κύριε Υπουργέ, πρώτη φορά βλέπουμε δημιουργία «γκρίζων ζωνών», από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, αφού με την έκδοση της ανωτέρω σχετικής διαταγής αναγνωρίζεται ως ελληνική επικράτεια μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη!
Κύριε Υπουργέ, με την υπ’ αρίθ. 112/2019 από 11-09-2019 επιστολή μας, γνωστοποιήσαμε τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων λόγω των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν. Απ’ ότι βλέπουμε τα λάβατε «σοβαρά» υπ’ όψιν σας.
Κύριε Υπουργέ, τα τροχαία ατυχήματα στη Νήσο μας, παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 47%, όσον αφορά το έτος 2019. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε την 20η Αυγούστου, ενίσχυση με 50 έκτακτες μεταθέσεις συναδέλφων μας, του δυναμικού των Υπηρεσιών Τροχαίας, των 4 Διευθύνσεων της Νήσου μας. Άραγε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για αυτήν σας την πρόθεση, έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις ανά την επικράτεια πόσο μάλλον για την Κρήτη και τα Χανιά;
Κύριε Υπουργέ, τι θα απαντήσετε στην ερώτηση εκατοντάδων συναδέλφων που υπηρετούν στην Αθήνα, ως προς το πότε επιτέλους θα μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους; Ποιος θα καλύψει τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες τους σε ενοίκιο και ανατροφή τέκνων, καθώς διαμένουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους;
Κύριε Υπουργέ, αφήστε στην άκρη την «αλαζονεία» των δημοσκοπήσεων, ασχοληθείτε με τα πραγματικά μας προβλήματα και σας αφιερώνουμε μια μαντινάδα…
«Καλοχαιρέτα τον πεζό
όταν καβαλικέψεις
για να σε χαιρετά
κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις…»»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.