Μουσείο Τυπογραφείας

Ζητείται σχέδιο για το “Μαρκοπούλου”

Αν κάτι χαρακτηρίζει -διαχρονικά- τα Χανιά είναι η γενικότητα μέσα στην οποία χάνονται τα όποια αναπτυξιακά σχέδια ή οι διεκδικήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”.
Χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας η παραχώρησή του, για τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου σε μια πόλη που πνίγεται όλο και περισσότερο από το τσιμέντο.
Με τη “σημαία” αυτή πορεύτηκαν και πορεύονται ακόμα και σήμερα αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να κάνουν το πιο ουσιαστικό βήμα. Αυτό, δεν είναι άλλο από την κατάθεση μιας σοβαρής, συγκεκριμένης και στοιχειοθετημένης πρότασης για την αξιοποίηση του στρατοπέδου.
Αντί να μαζεύει η δημοτική Αρχή κυβερνητικές “δεσμεύσεις”, αντί να διαμαρτύρεται γενικώς κι αορίστως η αντιπολίτευση, καλό θα ήταν να κάνουν ένα κάλεσμα ώστε να παρουσιαστούν συγκροτημένες προτάσεις για αξιοποίηση του χώρου.
Προτάσεις πέρα από τη γενικολογία του “χώρου πρασίνου”. Με ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Προτάσεις με γνώμονα το περιβάλλον, την τοπική ανάπτυξη και τη λύση σημαντικών προβλημάτων που αφορούν υποδομές των Χανίων.
Αν εμφανιζόταν σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση με μια τέτοια πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση, τότε σίγουρα από τις “δεσμεύσεις” θα είχαμε σοβαρές ελπίδες για να περάσουμε στις πράξεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.