Μουσείο Τυπογραφείας

Ζητείται “ασπιρίνη”

“Δύσκολες” ώρες για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με “ανοικτά μέτωπα” σε μία σειρά από θέματα που συνεχίζουν  να προκαλούν “πονοκέφαλο” και αντιπαραθέσεις τόσο στο εσωτερικό των δύο κομμάτων όσο και μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.
Πρώτο στην…. ατζέντα το μέγα πρόβλημα με την τρόικα μετά και το “ναυάγιο” των προχθεσινών διαπραγματεύσεων. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται -με συνεχείς συσκέψεις- σε αναζήτηση γραμμής πλεύσης για απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων, με δεδομένες ωστόσο τις “κόκκινες γραμμές” που αφορούν μεταξύ άλλων ζητήματα όπως το δημοσιονομικό κενό του 2015, τις μειώσεις στις συντάξεις, τις αυξήσεις σε φόρους και συντελεστές του Φ.Π.Α. τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις.
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δοκιμάζεται για μία ακόμη φορά αυτές τις μέρες, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Ομως οι “δοκιμασίες” θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς θα εντείνεται η “Προεδρολογία” και η αγωνία για το αν η παρούσα Βουλή καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να παρατείνει το βίο της εξαντλώντας την τετραετία.
Την ίδια ώρα, έντονους πονοκεφάλους προκαλεί στην κυβέρνηση η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει έκτακτο συνέδριο και αλλαγή προέδρου. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό αποφασισμένο να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίς ουδείς να γνωρίζει μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένος να φτάσει ο Γ. Παπανδρέου και οι βουλευτές που  τον στηρίζουν.
Τελικά, κατά πόσο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα μπορέσουν να αντέξουν… ο χρόνος θα δείξει!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.