Μουσείο Τυπογραφείας

Το Ζάγκρεμπ δώρισε χριστουγεννιάτικο έλατο στη Λιουμπλιάνα

imgresΟ δήμος της πρωτεύουσας της Κροατίας, Ζάγκρεμπ, ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δώρισε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο ως επιβεβαίωση της φιλίας των δύο πόλεων.
Το έλατο έλαμψε χθες σε όλο του το μεγαλείο, όταν ο δήμαρχος της σλοβενικής πρωτεύουσας, Ζόραν Γιάνκοβιτς και η αναπληρώτρια δήμαρχος Ζάγκρεμπ, Βέσνα Κούσιτς άναψαν τα φωτάκια.
Το μεγάλο έλατο κοσμεί την πλατεία Φίγκορετς στο κέντρο της Λιουμπλιάνας. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι ύψους εννέα μέτρων και -μεταξύ άλλων- είναι στολισμένο με μελόψωμα σε σχήμα καρδιάς και ξύλινα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια από την επαρχία Ζαγκόριε της Κροατίας.
Παρά τη βροχή, πολλοί κάτοικοι της Λιουμπλιάνας παρακολούθησαν τη γιορτή, στην οποία ήταν παρόντες η πρέσβειρα της Κροατίας στη Σλοβενία, Βέσνα Τέρζιτς, ο διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού του Ζάγκρεμπ, Μαρτίν Μπιένενφελντ και ο διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Κροατίας στη Λιουμπλιάνα Γκόραν Μπλάζιτς.
“Χαρίσαμε στη Λιουμπλιάνα μία μεγάλη καρδιά ως ένδειξη της φιλίας του Δήμου Ζάγκρεμπ. Αυτό σημαίνει ότι καλούμε τη Λιουμπλιάνα και ολόκληρη τη Σλοβενία στο Ζάγκρεμπ, που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός τουριστικός προορισμός” ανέφερε η αναπληρώτρια δήμαρχος της κροατικής πρωτεύουσας.
Ο δήμαρχος Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς ευχαρίστησε τον δήμο Ζάγκρεμπ για το όμορφο δώρο, επισημαίνοντας ότι “η φιλία του Ζάγκρεμπ και της Λιουμπλιάνας δεν έχει τέλος. Διαρκεί έως το άπειρο” υπογράμμισε.
Ο Ζόραν Γιάνκοβιτς ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στους κατοίκους του Ζάγκρεμπ και της Κροατίας και ευτυχισμένες γιορτές. “Ας συνεχιστεί η συνεργασία μας. Σήμερα είμαστε όλοι στην ευρωπαϊκή οικογένεια και μπορούμε να ανταλλάξουμε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί” τόνισε.
Οι κάτοικοι της Λιουμπλιάνας, με ενδιαφέρον κοιτούσαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο και το διαφημιστικό υλικό και τις προσκλήσεις του Τουριστικού Οργανισμού του δήμου Ζάγκρεμπ για να επισκεφθούν την πόλη την περίοδο των γιορτών και της σειράς μουσικών και άλλων εκδηλώσεων “Advent”.
Η Λιουμπλιάνα είναι η πέμπτη πόλη στην οποία το Ζάγκρεμπ δώρισε χριστουγεννιάτικο δένδρο. Έως τώρα τη συμβολική χειρονομία φιλίας έλαβαν η Βιέννη, η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βουδαπέστη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.