Μουσείο Τυπογραφείας

Yψιστη Τιμή για την Κισσαμίτικη Παιδεία

Ο τίτλος είναι παρμένος…(*) Aπό το τοπικό περιοδικό φύλλο του Καστελιού… Ν.Ο. Μεγάλη φωτό με χαμόγελα ικανοποίησης και περηφάνειας, κοσμεί το κείμενο…
Είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας των Ελλήνων κ. Προκόπης Παυλόπουλος εις το μέσον των “προσώπων”.
Και είναι ο δήμαρχος του Καστελιού κ. Σταθάκης και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού – συντελεστές – και παιδιά βεβαίως, με τα ελπιδοφόρα πρόσωπα της αθωότητας.
Ο δ/ντης του 3ου κ. Αντώνης Σπανουδάκης περιχαρής, οι μουσικοί, εκπαιδευτικοί κύριοι Γιώργος Χαχλάκης και Λευτέρης Κουμής καθώς και ο πρόεδρος του Συλλ. Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, ο “Αγιος Χριστόφορος” κ. Πολέντας…
Ολοι παρόντες – καλεσμένοι του πρώτου πολίτη της χώρας, στην Αθήνα, να τους γνωρίσει και να τους συγχαρεί, αλλά και να υποσχεθεί, πως θα ‘ρθει στο σχολείο τους!
“Μ’ ακούτε που σας τραγουδώ;”
Αυτός ήταν ο λόγος… Το τραγούδι που συνέθεσε ο Γιώργος Χαχλάκης (μουσική και στίχοι) ο Λ. Κουμής στην εκτέλεση και διδασκαλία από όλους τους συναδέλφους του σχολείου, και βεβαίως τις φωνές των παιδιών, των μαθητών, που ενθουσιάστηκαν!
Το τραγούδι συμμετείχε στο Διαγωνισμό (4ος Διεθνής Μαθητικός – Φοιτητικός Πολυμέσων με τίτλο “Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια”.
Το τραγούδι εξαιρετικό, ταξίδεψε… “ενδόξως”, αφού φτερούγισε από τους δασκάλους και τους μαθητές. Βραβεύτηκε, συγκίνησε, ευαισθητοποίησε, “ανα-κίνησε”, τη σκέψη των παιδιών, των εφήβων, όλων μας… Σημαντικά συνέβαλαν στο video clip, ο Γιώργος Αναγνωστάκης, Γιώργος Γεωργιλάκης, Μπάμπης Σγουρομάλλης και ασφαλώς ο μουσικός Γ. Δημόπουλος.
Επιθυμώ πάντως ν’ αναφέρω όλα τα ονόματα των “ερμηνευτών” οπωσδήποτε! Των παιδιών δηλαδή, των… 30 παραένα, που άρθρωσαν μελωδικά τον ωραίο λόγο!
Μιχαήλ Αρώνης, Βασιλική Βεστάκη, Ευαγγελία Διαμαντάκη, Εμμανουέλα Καρεφυλλάκη, Ιωσήφ Καστανοπουλάκης, Κωνασταντίνος Κατσικανδαράκης, Ευδοκία Καψανάκη, Μαριλένα Κοκκινάκη, Στυλιανός Κουτσουνάκης, Σταυρούλα Κουφάκη, Αγγελική Κωσταριδάκη, Βαρβάρα Μαλεφάκη, Ιωάννης Μαλεφάκης, Ρενάλντο Μέμα, Νικόλαος Νικολόπουλος, Στυλιανή Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Στέφανος Πατεράκης, Νικολέτα Πετράκη, Μαρία Ρουσάκη, Ιωάννης Σημαντηράκης, Ευριπίδης Σκορδυλάκης, Ευτύχιος Στεφανουδάκης, Φραγκίσκος Τζουγανάκης, Σπυρίδων Τσιχλάκης, Ελένη Χαραλαμπάκη, Γεώργιος Χαραλαμπάκης, Νικόλαος Χριστουλάκης, Ζαχαρίας Ψωματάκης.
Όλα είναι πανευτυχή εννοείται, με την μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Κι εμείς όλοι, χαρούμενοι και περήφανοι…
Συγχαρητήρια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.