Μουσείο Τυπογραφείας

Υπό παρακολούθηση η σεισμική δραστηριότητα

Καμία απολύτως σχέση δεν έχει η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά των Σφακίων, με τον σεισμό που σημειώθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Κυθήρων τόνισε μιλώντας στα “Χ.ν,” ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας. Όπως είπε ο κ. Λέκκας,  το φαινόμενο παρακολουθείται, θα έχει σεισμική ακολουθία ωστόσο μάλλον πρόκειται για τον  κύριο σεισμό.

Μιλώντας στα “Χ.ν.” ο καθηγητής Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της έδρας UNESCO Φυσικής της Γης και Μείωσης Καταστροφών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Φίλιππος Βαλλιανάτος, σημείωσε:
«Ο σημερινός σεισμός έγινε στις 10.45 π.μ., είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, το βάθος του ήταν της τάξης των 8 – 10 χιλιομέτρων με επίκεντρο 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας. Υπάρχει μία ασθενής μετασεισμική ακολουθία. Εχει δώσει μετασειμούς με μεγαλύτερο μετασεισμό έως τις 12 το μεσημέρι 3,9 Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή γιατί ήταν επιφανειακός. Εκτιμούμε ότι θα έχει μετασεισμική ακολουθία και για αυτό τον παρακολουθούμε συνεχώς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.