Μουσείο Τυπογραφείας

Χρέος της Πολιτείας ο Β.Ο.Α.Κ.

Εν αναμονή της έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται άπαντες στον νεοσύστατο οργανισμό, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους το έργο του.
Από μόνη της η σύστασή του ήταν άλλωστε μία εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και θέτει τις βάσεις για να αποτελέσει έναν πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κρήτη. Απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση είναι να στελεχωθεί με προσωπικό και να μην του… κουτσουρέψουν τις αρμοδιότητες.
Μία από αυτές ελπίζεται πως θα είναι και ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης, ο οποίος χρόνια τώρα “αναβαθμίζεται” με… μπαλώματα, προχειρότητες και ανεπαρκείς παρεμβάσεις. Τις συνέπειες της κατάστασης αυτής τις βιώνουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού καθώς σχεδόν κάθε πολίτης έχει κάποιον γνωστό που χάθηκε κατά μήκος του δρόμου – καρμανιόλα που διασχίζει την Κρήτη απ’ άκρου εις άκρον.
Αν όλα, λοιπόν, εξελιχθούν ομαλά, ο Ο.Α.Κ. θα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει ουσιαστικά το οδικό δίκτυο του νησιού. Και αυτό που θα πρέπει να καταστεί σαφές -και στο συνέδριο που σχεδιάζει να διοργανώσει ο Οργανισμός μέσα στον Νοέμβριο, παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- είναι ότι το έργο αυτό πρέπει να γίνει όχι για να ακούσουν “μπράβο” και “ευχαριστούμε” όσοι το υλοποιήσουν, αλλά γιατί το χρωστά η Πολιτεία στην Κρήτη.
Το νησί που στηρίζει την ελληνική οικονομία με τον τουρισμό και την αγροτική του παραγωγή δεν μπορεί να βλέπει να ανοίγουν αυτοκινητόδρομοι σε όλη τη χώρα και εδώ να μετράμε σαμαράκια, λακκούβες και νεκρούς…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.