Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκίνησαν τα έργα για τον κόμβο Μουρνιών

kombos ergaΞεκίνησαν σήμερα τα έργα κατασκευής του Κόμβου Μουρνιών. «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» (δρόμος Μουρνιές-Γογονή) προϋπολογισμού 8.165.104,18 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Αναγνώστου Γογονή.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στον κόμβο Μουρνιών:
“Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την έναρξη του πολύ σημαντικού έργου της σύνδεσης του κόμβου των Μουρνιών με την πόλη των Χανίων, προϋπολογισμού 8.165.104,18€. Πρόκειται για τον εξαιρετικής σημασίας συνδετήριο κόμβο και την είσοδο της πόλης από τις περισσότερες περιοχές του Δήμου μας. Η ικανοποίησή μου όμως είναι διπλή, καθώς, έπειτα από ενέργειές της δημοτικής μας αρχής και των Υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Υπηρεσίας Δόμησης, συμβάλλαμε καθοριστικά στην απεμπλοκή ενός έργου, που αναμέναμε πολλά χρόνια.
Από την αρχή της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής είχα θέσει ως στόχο να συμβάλλω στην άμεση προώθηση της κατασκευής του σημαντικού αυτού συνδετήριου δρόμου, δίνοντας λύση στο θέμα των διορθώσεων των πράξεων εφαρμογής της περιοχής, καθώς το ζήτημα δεν είχε επιλυθεί επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εξασφαλίσαμε ακόμη το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου, προτείνοντας την υποβολή της πρότασής του σε συγκεκριμένη πρόσκληση για ένταξη έργων του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορούσε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Παράλληλα, συντονιστήκαμε με τον Ο.Α.Κ., που έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του έργου, ώστε να γίνουν ταυτόχρονα οι οδεύσεις όλων των δικτύων, για να μην προκύψουν στο μέλλον νέα εκσκαφές, ενώ έχουμε από κοινού ασχοληθεί με τον εργοταξιακό του σχεδιασμό και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να προκληθούν οι λιγότερες δυνατές οχλήσεις.
Ως δημοτική αρχή εργαστήκαμε συντονισμένα και μεθοδικά στην κατεύθυνση του κοινού οφέλους και θα συνδράμουμε, όπου απαιτείται, για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου σε στενή συνεργασία με τον Ο.Α.Κ., προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας”.

1 σχολιο

  • [ΑΝΔΡΕΑΣ] ~ 20 Απριλίου 2017 ~ 21:02 ~ Απάντηση

    Kαλη αρχη κ αισιο κ συντομη ολοκληρωση.Μεγαλο εργο που θα βελτιωσει πολυ την κυκλοφορια.Εξισου σπουδαια θα ηταν να ξεκινησει καποτε κ η συνδεση απο το βλητε στο υψος της ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ με το δρομο του παλιου ψυχιατριου ωστε να εξυπηρετηθουν ολοι οσοι κινουνται προς ακρωτηρι κ να ωφεληθουν Χανια κ Σουδα.Ευχαριστω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.