Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (φωτ.)

Ξεκίνησε σήμερα την επίσημη λειτουργία του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Δήμου Χανίων, που βρίσκεται στον Δημοτικό Κήπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους (μαθητές της Α΄ Τάξης του 8ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, καθώς και του 8ου, 25ου και 35ου Νηπιαγωγείου Χανίων) και έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο το περιβάλλον, μουσική, βιντεοπροβολή, παιχνίδια και κεράσματα.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, οι Αντιδήμαρχοοι Γεωργία Σαρικάκη-Αποστολάκη, Ελευθερία Αλιφιεράκη και Κυριάκος Καζάκος, ενώ τον συντονισμό έκανε η Συμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Χανίων, Θηρεσία Κατσιφαράκη.
Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, τόνισε: “Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου και η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης αποτέλεσε μια ιδέα δική μου και των συνεργατών μου. Η δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου δεν είναι τυπικής σημασίας αλλά με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε αφενός να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε παιδιά και ενήλικες ώστε να αγαπήσουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, αφετέρου να γνωρίσουν οι συνδημότες μας τα προβλήματα που προέρχονται από δραστηριότητες του ανθρώπου, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η καταστροφή των δασών, η ρύπανση των υδάτων κτλ. Το κτήριο θα λειτουργεί από εξαιρετικούς συνεργάτες όπως η κυρία Θηρεσία Κατσιφαράκη που ήταν η “ψυχή” αυτής της προσπάθειας αλλά και την Αντιδήμαρχο κυρία Γεωργία Σαρικάκη και την υπηρεσία καθαριότητας που έχουν την εποπτεία αυτού του χώρου”.
Να σημειωθεί τέλος ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00 και επιλεκτικά κάποια πρωινά Κυριακής. Τα προγράμματα του απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ενώ και τα σχολεία του Νομού Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα προγράμματά του, κατόπιν ραντεβού με τους συνεργάτες του Κέντρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.