Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκινάει η απόδοση αριθμών προτεραιότητας για τον ΟΑΕΔ από το Εργατικό Κέντρο

Ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα η απόδοση από το Εργατικό Κέντρο αριθμών προτεραιοτήτων για τους ανέργους που θα υποβάλλουν αίτηση για επίδομα στον ΟΑΕΔ. Η απόδοση του νούμερου θα γίνεται καθημερινές από τις 8 έως τις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μόνο με το χαρτί της απόλυσης και θα αναγράφει το όνομα του δικαιούχου.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης ξεκαθάρισε ότι τη Δευτέρα όσοι έχουν το χαρτί της απόλυσης και τα χαρτιά τους έτοιμα μπορούν να πάνε απευθείας στον ΟΑΕΔ καθώς οι αριθμοί που θα δίνονται από το Εργατικό Κέντρο θα είναι για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.
«Ευελπιστούμε ότι η διαδικασία θα κυλίσει ομαλά, πιο οργανωμένα από τις άλλες χρονιές και ότι όλοι οι άνεργοι θα εξυπηρετηθούν όπως πρέπει», σημείωσε ο κ. Μανωλικάκης, ενώ υπογράμμισε ότι το χαρτί της απόλυσης ζητείται και το νούμερο θα είναι ονομαστικό, προκειμένου να αποφευχθούν τα ευτράπελα που σημειώθηκαν πέρυσι όταν κάποια νούμερα προτεραιότητας για τον ΟΑΕΔ βρέθηκαν να πωλούνται έξω από τα γραφεία του Οργανισμού από επιτήδειους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των δικαιούχων.
Συνεχίζοντας ο κ. Μανωλικάκης ανέφερε ότι κάθε άνεργος χρειάζεται να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ:
• Την απόλυσή του.
• Εκκαθαριστικό του 2018.
• Φωτοτυπία ταυτότητας.
• Φωτοτυπία των βιβλιαρίων των παιδιών και ασφαλιστικής ικανότητας (μόνο από εκείνους που προέρχονται από ταμεία εκτός ΕΦΚΑ, δηλαδή π.χ. ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ).
• Φωτοτυπία λογαριασμού IBAN από οποιαδήποτε τράπεζα με την προϋπόθεση ότι φαίνεται πρώτο όνομα δικαιούχου ο άνεργος.
• Βεβαίωση εργοδότη των 3 μηνών που τη δίνει ο λογιστής μαζί με την απόλυση.
Ο κ. Μανωλικάκης διευκρίνισε ακόμα ότι όσοι είναι εποχιακά απασχολούμενοι (όπως εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία) έχουν περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση για επίδομα και θα επιδοτηθούν από την ημέρα της απόλυσής τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.