Μουσείο Τυπογραφείας

WRC – Ράλλυ Φινλανδίας: Ο αγώνας των 100 μέτρων!

Οι πρωταγωνιστές του WRC μετέτρεψαν το Ράλλυ Φινλανδίας σε σπριντ, με τις διαφορές να κυμαίνονται στα δέκατα και τον Jari Matti Latvala να είναι επικεφαλής με τη διαφορά του από τον 4ο Ott Tanak να αγγίζει τα 2,6 δλ.!

Όπως μεταδίδει το 4troxoi.gr, όσοι παρακολούθησαν το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Φινλανδίας, αναμφίβολα δεν θα θυμούνται άλλο αγώνα στο πρόσφατο παρελθόν με τόσο μικρές διαφορές. Σε όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, σχεδόν όλοι οι οδηγοί κινήθηκαν σε παρόμοιο ιλιγγιώδη ρυθμό με τα δευτερόλεπτα να έχουν αποκτήσει πλέον χαρακτήρα… “λεπτών”, και τα δέκατα να έχουν το ρόλο των δευτερολέπτων. Κάποια στιγμή προς το τέλος της ημέρας, τα δύο ή τρία δλ. διαφορά από τον πρώτο έμοιαζαν με… “αιώνα” και ήταν ικανά να στοιχίσουν θέσεις στην κατάταξη! Είναι συναρπαστικό, ότι μετά από 128 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές, και όχι σε πίστα, οι τέσσερις πρώτοι χωρίζονται μόλις από 2,6 δλ., ενώ ο 6ος είναι 14,6 δλ. από την κορυφή. Οι ειδικές διαδρομές, η τεχνολογία και οι δυνατότητες των αυτοκινήτων έχουν ανεβάσει εξαιρετικά ψηλά τον πήχη και πλέον οι λεπτομέρειες κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Η σειρά εκκίνησης, η υπερβολή σε μία ή δύο στροφές, αλλά ακόμα και το παραμικρό “άφημα” του γκαζιού. Πάντως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είναι υπερβολή αν αναφέρουμε ότι οι οδηγοί εμφανίστηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, ακόμα και αυτοί που στο τέλος δείχνουν πως έχουν χάσει επαφή με την κορυφή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.