Μουσείο Τυπογραφείας

«Βροχή» αιτήσεων από πλημμυροπαθείς στον Δήμο Χανίων

«Βροχή» αιτήσεων έχει δεχθεί ο Δήμος Χανίων από ιδιοκτήτες σπιτιών που έπαθαν ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες έχουν υποβληθεί στον Δήμο περισσότερες από 200 αιτήσεις για καταγραφή ζημιών σε σπίτια και οικοσυσκευές που σημειώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Μανώλη Κεμεσίδη ήδη οι 3 επιτροπές που έχουν συσταθεί για την καταγραφεί των ζημιών έχουν πραγματοποιήσει 70 αυτοψίες.
Διευκρίνισε δε ότι τα συνεργεία του Δήμου έχουν αρμοδιότητα μόνο σε περιπτώσεις καταστροφών σε πρώτες κατοικίες, ενώ το κομμάτι των επιχειρήσεων το έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τις ζημιές σε περιουσίες ο ΕΛΓΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Χανίων έχει υποβάλλει αίτημα, όπως και οι Δήμοι Πλατανιά και Κισάμου, για να κηρυχθούν πλημμυρόπληκτοι.
Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά του από το αρμόδιο Υπουργείο τότε το ύψος της αποζημίωσης για κατεστραμμένες οικοσυσκευές ανέρχεται σε 586 ευρώ και 1200 με 5800 ευρώ αν η καταστροφή είναι ολική.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.