Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ

Βραδιά ποίησης

54433255_315198239138441_7051916312359993344_nΜε στίχους, νότες και τραγούδια γέμισε το βράδυ της Τετάρτης το Νεώριο Μόρο, καθώς φίλοι της ποίησης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας, και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και Συντονιστής του Εργαστηρίου Δημ. Γραφής & Αυτογνωσίας ενώ η βραδιά πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή και τη στήριξη από την Μπέλα Λιονάκη (καθηγήτρια πιάνο-ακορντεόν) και τους «Μουσικούς της Ορίζοντες», και από τον Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σολίστ στο πιάνο.
Ο Σήφης Μιχελογιάννης, αντιπρόεδρος του ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, μίλησε για τον Ποιητή Καζαντζάκη και διάβασε, ανέκδοτα ποιήματά του.
Ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης απέδωσε θεατρικό κείμενο της Αργυρώς Δελή.
Η φιλόλογος Άννα Λαμπαρδάκη, παρουσίασε «τα Χανιά των ποιητών». Ποιήματά του διάβασε ο δάσκαλος-λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης. Η Μαρία Δασκαλάκη, η Βασιλική Λυραντζάκη και η Χρυσάφω Παπαδάκη παρουσίασαν έργα τους για πρώτη φορά σε κοινό. Στη συνέχεια διάβασαν ποιήματά τους η Χριστίνα Βεριβάκη, η Κατερίνα Παπαδάκη, η Ανδρομάχη Χουρδάκη.
Η Άρια Αθανασάκη, διάβασε ποιήματα της Αντωνίας Παπαδοπούλου, της Αργυρώς Λουλαδάκη, αλλά και δικά της. Η Γιούλα Κανιτσάκη διάβασε ποίημα από την συλλογή του Ευάγγελου Ρούσσου «Χρονογράφημα,» που κυκλοφόρησε μόλις χθες από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.
Η βραδιά έκλεισε με τα τέσσερα ποιήματα που έγραψε ο Λεωνίδας Κακάρογλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.