Μουσείο Τυπογραφείας

Βραδιά απονομής βραβείων διαγωνισμού για Καζαντζάκη

Με την αίθουσα του Νεωρίου Μόρο να έχει κατακλυσθεί από φίλους της Τέχνης και της λογοτεχνίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού στη μνήμη του μεγάλου Ελληνα συγγραφέα και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη που αφορούσε, λογοτεχνία και φωτογραφία.
Για την εκδήλωση αυτή μίλησε στα «Χ.ν.» ο καθηγητής πληροφορικής και υπεύθυνος του πολυχώρου Χανιά κ. Νίκος Κοντογιάννης υπογραμμίζοντας τα εξής: «Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση για τον Καζαντζάκη ένα διαδικτυακό λογοτεχνικό και φωτογραφικό διαγωνισμό ο οποίος ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου όπου με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, με τη στήριξη της διεθνούς εταιρείας φίλων Νίκου Καζαντζάκη, των εκδόσεων Καζαντζάκη και το Μουσείο Καζαντζάκη μπορέσαμε να την φέρουμε εις πέρας. Η κριτική επιτροπή είναι ένας για κάθε είδος και υπάρχουν τρία είδη που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Είναι φωτογραφία, ποίημα και μαντινάδα και πεζό κείμενο. Στην κριτική επιτροπή είναι ένας φωτογράφος από τα Χανιά ο Νίκος Μπασιάς ήταν ένας επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη, ο Νικόλαος Μαθιουδάκης ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει, όπως επίσης και μία συνεργάτης του Μουσείου Καζαντζάκη, η Βούλα Βασιλειάδη η οποία δεν μπόρεσε να έρθει αλλά αμφότεροι μας απέστειλαν τα μηνύματά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.