Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ

 “Βουτιά” στην Αθήνα της κρίσης

 Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε Μ. Βρετανία και ΗΠΑ

Μια “βουτιά” στην Αθήνα της κρίσης, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πέρα από την πλοκή, τη δράση, το χιούμορ μπαίνει βαθιά στο χαρακτήρα των πρωταγωνιστών του είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Πολυχρόνη Κουτσάκη με τίτλο “Βaby Blue” που παρουσιάσθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ιστορικό καφέ “Κήπος”. Στην κατάμεστη αίθουσα του “Κήπος” η αντιδήμαρχος και φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη παρουσίασε τη δουλειά του συγγραφέα, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Μιχάλης Αεράκης. Πρωταγωνιστής και στο “Baby Blue” ο ήρωας του Κουτσάκη, Στράτος Γαζής «ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας δολοφόνος που αναλαμβάνει δουλειές μόνο αν κρίνει ότι είναι ηθικά σωστό να σκοτώσει αυτόν για τον οποίο πληρώνεται. Στο “Βaby Blue” δεν αναλαμβάνει κάποιο συμβόλαιο θανάτου. Τον καλεί ένας αγαπημένος του φίλος να σώσει ένα τυφλό κορίτσι, μια έφηβη που κινδυνεύει η ζωή της» όπως είπε ο συγγραφέας στους δημοσιογράφους δίνοντας μια εικόνα από τη δουλειά του. Ήδη το “Βaby Blue” έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, ενώ το πρώτο βιβλίο της τριολογίας “Ιερά Οδός Blues” πήγε πολύ καλά και θα επανακυκλοφορήσει από τις εκδόσεις “Πατάκη”. Ένα από τα… θετικά της κρίσης είναι ότι ίσως δώσει το έναυσμα ώστε οι Έλληνες να στραφούν περισσότερο στο βιβλίο. «Επειδή ο κόσμος δεν θα μπορεί να σκέφτεται πώς θα πάρει διακοποδάνεια να κάνει τη μεγάλη ζωή, με τα λιγότερα λεφτά που έχει ίσως θα ανακαλύψει τη μαγεία του να ταξιδεύει και πάλι μέσα από τα βιβλία. Έχουμε το λιγότερο αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι αυτό θα αναστραφεί. Σε αυτό συμβάλλουν όλοι οι Ελληνες εκδότες που κάνουν καταπληκτική προσπάθεια για να στηρίξουν το βιβλίο» τόνισε ο συγγραφέας, συμπληρώνοντας πως στους στόχους του είναι να συνεχίσει τις περιπέτειες του Στράτου Γαζή «ένας ήρωας που -καλά να είμαστε- θέλουμε γεράσουμε μαζί».

ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος των “Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων” Δημήτρης Νικολακάκης ενημέρωσε το κοινό πως «ένας από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους του Λονδίνου αγόρασε πρόσφατα τα παγκόσμια δικαιώματα τόσο των “Baby Blue” όσο και του “Ιερά Οδός Blues” που θα κυκλοφορήσουν σε Αγγλία και ΗΠΑ». «Ο Πολυχρόνης γράφει καλά, έχει πάθος, διαθέτει γερά πατήματα και απευθύνεται με άνεση σε ένα ευρύ ηλικιακό κοινό, μιλώντας ανά περίπτωση τη γλώσσα του και αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και τις δονήσεις της κοινωνίας» είπε η Βαρβάρα Περάκη στεκόμενη ιδιαίτερα στο χιούμορ που διαθέτει ο συγγραφέας και που καταφέρνει με ιδιαίτερο τρόπο να το περάσει μέσα από τις σελίδες του. Τη “διαμαρτυρία” του δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης αναφερόμενος στην πρόθεση του Πολυχρόνη Κουτσάκη να φύγει για την Αυστραλία καλώντας τον να το ξανασκεφθεί. «Ο τόπος σε έχει ανάγκη, η πόλη σε έχει ανάγκη, οι δικοί σου άνθρωποι σε έχουν ανάγκη, οι αναγνώστες σου και αυτή είναι μια δημόσια διαμαρτυρία μου» τόνισε. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο Βασίλης Σταθάκης, τίμησε τον Π. Κουτσάκη για την προσφορά του με ένα δώρο από τον φορέα των Ιστορικών καφέ της Ευρώπης.

Maria Orfanoudaki

1 σχολιο

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.