Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΟ “ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ”

Βιωματικό πολυαισθητηριακό εργαστήριο για μαθητές Δημοτικού

“Πώς θα ήταν ο κόσμος αν τον ζούσαμε με κλειστά μάτια;” Σε αυτό το ερώτημα απάντησαν οι μαθητές της β’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων μέσα από τη συμμετοχή τους στο 1ο πολυαισθητηριακό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, από τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές του “Διαβάζω για τους Άλλους” σε συνεργασία με τους Black Light (πρώην Dialogue in the Dark).
Οπως αναφέρεται στο σχετικό Δ.Τ. του Οργανισμού “Διαβάζω για τους άλλους”, «με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, τη γνωριμία των παιδιών με τη γραφή Braille, την περιήγησή τους στο χώρο του σχολείου με κλειστά μάτια και με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, την προσπάθεια αναγνώρισης αντικειμένων χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους εκτός από την όραση, τα παιδιά άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της τυφλότητας. Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να αυξήσουν την ενσυναίσθησή τους σχετικά με τους τυφλούς ανθρώπους, να μάθουν να συνεργάζονται μαζί τους και τελικά να προστεθεί ένα λιθαράκι στον αγώνα για την μείωση των φαινομένων αποκλεισμού των ατόμων με απώλεια όρασης».
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.