Μουσείο Τυπογραφείας

Βιωματικά εργαστήρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ_1Τρία πολυαισθητηριακά εργαστήρια έγιναν το Μάρτιο στα Χανιά από τους ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές του «Διαβάζω για τους Άλλους” σε συνεργασία με τους Black Light.
Οπως ανακοινώθηκε, οι δράσεις έγιναν σε μαθητές της Α’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων, σε μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Αγροκηπίου καθώς και σε παιδιά του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών.
Με τη βοήθεια των εθελοντών του δικτύου τα παιδιά γνώρισαν  τη γραφή Braille, έμαθαν πως μπορούν να συνοδέψουν έναν τυφλό και «μπαίνοντας» στο ρόλο του τυφλού και του συνοδού περιηγηθήκαν στο χώρο του σχολείου. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.