Μουσείο Τυπογραφείας

“Βενιζέλειος δρόμος” και “Βενιζέλεια ποδηλασίας”

Δύο καθιερωμένους αγώνες που αφορούν το τρέξιμο και το ποδήλατο διοργανώνει το άλλο Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου ο Α.Ο. Κύδων.
Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τα “Βενιζέλεια ποδηλασίας” (δυο ανεξάρτητοι αγώνες) που είναι αφιερωμένα στον αδικοχαμένο ποδηλάτη Μανώλη Αγριμάκη, ενώ την Κυριακή θα ακολουθήσει ο “Βενιζέλειος δρόμος”.
Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη για την ποδηλασία, στις το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί στο κέντρο των Χανίων (στη διαδρομή που περικλείουν οι οδοί Δημοκρατίας – Ι. Σφακιανάκη – Ελευθερίου Βενιζέλου) ο αγώνας Criterium που αφορά όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 4μμ., θα εκκινήσουν τα μίνι μικρά που θα καλύψουν απόσταση 8χλμ. (4 στροφές) και θ’ ακολουθήσουν: 16.20 μίνι μεγάλα (12 χλμ.-6 στρ.), 16.45 παμπαίδες (24 χλμ.-12 στρ.), 16.46 κορασίδες (24 χλμ.-12 στρ.), 17.15 παίδες σιρκουί (30 χλμ.-15 στρ.), 17.45 άνδρες -με συμμετοχή εφήβων σε κοινή κατάταξη (40χλμ.-20 στρ.), 18.15 μάστερς (όλες οι υποκατηγορίες) και όπεν (30 χλμ.-15 στροφές).
Την επομένη θα γίνει -με εκκίνηση στις 10- ο αγώνας αντοχής (σε μορφή σιρκουί) στη διαδρομή: Ξαμουδοχώρι – Μάλεμε – Κοντομαρί – Ξυροκάμπι – Κοιλάδα – Κυπάρισσος – Ξαμουδοχώρι (απόστασης 10χλμ.). Οι άνδρες (με συμμετοχή και εφήβων σε κοινή κατάταξη) θα τρέξουν 100χλμ. (10 στροφές ), οι μάστερς (όλες οι υποκατηγορίες) και οι όπεν 80χλμ., οι παίδες 60χλμ. και οι κορασίδες 40χλμ.
Συνδιοργανωτές είναι οι Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Δήμος Πλατανιά και Πολιτιστικός Σύλλογος Ξαμουδοχωρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι την προσεχή Τρίτη και ώρα 14.00 στο email: fraantpod@gmail.com με συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα.
Την Κυριακή 19 Μαΐου θα γίνει ο “71ος Βενιζέλειος Δρόμος” στην κλασική διαδρομή Ε.Σ. Χανίων – Τάφοι Βενιζέλων – Ε.Σ. Χανίων, μ’ εκκίνηση στις 9.30π.μ. Ακόμη, στις 11π.μ. θα γίνει ο αγώνας “Δρόμος της πόλης – Ικαρος 2019”, απόστασης περίπου 2.300μ, στη διαδρομή Ε.Σ. Χανίων – Μνημείο πεσόντων Ικάρων (βίλα Κούνδουρου) – Ε.Σ. Χανίων.
Συνδιοργανωτές είναι οι Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Ιδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελ. Κ. Βενιζέλος”, ΕΑΚ Χανίων, Τμήμα Τροχαίας Χανίων, Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ., Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων. Επίσης, οι αγώνες γίνονται με την στήριξη του Τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της Γ.Γ.Α.
Οι 300 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στον “Βενιζέλειο Δρόμο” θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους. Πληροφορίες για τις εγγραφές και όχι μόνον, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www. kydonchania.gr.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.