Μουσείο Τυπογραφείας

Βαβούρα…

Μέσα στην επικοινωνιακή βαβούρα της εποχής, ξεχνάμε τι ειπώθηκε χθες και προχθές. Ακολουθούμε την πορεία του βοδιού με το αλέτρι. Η χώρα βαδίζει βουστροφηδόν.
Η κρίση κάνει κύκλους αργά βασανιστικά, επώδυνα. Μέσα στον κύκλο αυτό, το βόδι κινείται νωχελικά, ο εργάτης της γης υδροκοπά.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης τελευταία έχουν μια σύμπτωση λόγων και στόχων. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον δρόμο της ανάπτυξης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  επιλέγει τη ρητορική της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Αυτή η σύμπτωση λόγων, είναι θετική για τη χώρα. Υπάρχει βέβαια ένας εκατέρωθεν εισοδισμός, αλλά το διακύβευμα είναι κοινό.
Βλέπετε έτσι ότι θα βαδίσουμε χωρίς αναταράξεις εκρηκτικές για την τρίτη αξιολόγηση.
Το παιχνίδι θα κριθεί στο προσωπικό κύρος και ήθος των πολιτικών ηγετών. Η… βαβούρα ως τέχνασμα όμως, υποψιάζομαι ότι θα παραμείνει. Για να “λειάνει” τις πολιτικές γωνίες ή σαν επιδόρπιο σε μια κουραστική ημέρα των πολιτικών.
Δεν γνωρίζω τι μας επιφυλλάσσει το 2017 και το 2018. Γνωρίζω μόνο την αδήριτη ανάγκη της κοινωνικής ειρήνης και της βελτιούμενης πολιτικής αντιπαράθεσης, ως προοπτική εθνικής ανάτασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.