Μουσείο Τυπογραφείας

Βαγγέλης Κακατσάκης: “Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί”

Με διάχυση γνώσεων – Αφηγήματα δημοσιευμένα στα “Χανιώτικα νέα” όλο το 2017

Επαινετική η πρωτοβουλία Εφημερίδας να γίνουν τα αφηγήματα βιβλίο και να διατεθεί για κοινωνικό σκοπό.
Eτσι, οι αναγνώστες που θα το προμηθευτούν, θα έχουν τα βιβλία στα χέρια τους νοικοκυρεμένα όπως τους ανήκουν. Μικρομέγαλες οι αναφορές των “Στάσεων”, σύνθετες σε περιεχόμενο, με διαχρονικότητα σε εφόδια γνώσεων. Ενδεικτικά αναφέρω: Εκδήλωση τοποθέτησης μνημειακής πλάκας στον ιστορικό πλάτανο των Αρμένων. Πόσα πολλά ιστορικά μαθαίνεις, που ίσως δεν τα γνωρίζεις. Αλλο: Εκκοκκιστήριο ιδεών, που τα διαταγμένα λόγια σε τίτλο και περιεχόμενο βγάζουν φλόγες στον αναγνώστη. Η μνημόνευση του Μιχάλη Γρηγοράκη (ΜιΓρη) με τα γιατί και τα άρα, σπέρνουν καρποφόρες συμβουλές στους αναγνώστες. Στο μεγαλείο του εμείς εντάσσονται τα ιδρύματα Ελ. Βενιζέλος και άλλα, εμπνεύσεως του μεγάλου μπροστάρη, λόγω και έργω ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, όνομα με σύνθετες ερμηνείες μεγάλων αξιών. Στο εδώ Αποκόρωνας, δεν έμεινε ούτε μέτρο γης (χωριά, γειτονιές) χωρίς κάποια αναφορά αφηγηματικής. Περιορίζομαι σ’ αυτές τις λίγες “Στάσεις” και παροτρύνω φίλους αναγνώστες, να προμηθευτούν το βιβλίο, που διαβάζοντας όλα τα αφηγήματα θα γίνουν πιο πλούσιοι σε γνώσεις και θα αξιολογήσουν από καλύτερη θέση. Τα χαρίσματα του συγγραφέα, αναζητητή και διακινητή γνώσεων. Στην παρουσίαση του βιβλίου ήμουν και εγώ εκεί. Στο αυτο-ερώτημα, τι αποκόμισα από την παρουσίαση του βιβλίου; Αυτο-απαντώ: Οι φωτισμένοι σε γνώσεις και χαρίσματα με την τεχνική του λόγου των, μας εμπλούτισαν σε γνώσεις με αξίες.
Να είσαι καλά ακούραστε δάσκαλε, με αγάπη και εκτίμηση. Η αγάπη που δίνεται από όποιους δίνεται επιστρέφει πολλαπλάσια, γίνου δέκτης αυτής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.