Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ

Βανδάλισαν το 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής (φωτ.)

Σε βανδαλισμούς στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Χρυσοπηγής προχώρησαν άγνωστοι ρίχνοντας λάδια και προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο. Στο σχολείο επρόκειτο να ξεκινήσουν και πάλι σήμερα μαθήματα Αλβανικών.

Πάντως τα μαθήματα Αλβανικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά παρά την προσπάθεια ορισμένων ακόμη και σήμερα να τα σταματήσουν.

Το πρωί ειδοποιήθηκε η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή ότι είχε γίνει δολιοφθορά στο σχολείο. Ο πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Α. Βαρδάκης που έφτασε στο σχολείο, είδε να έχουν κλειδώσει με λουκέτα και αλυσίδες όλες τις πόρτες, και να έχουν πετάξει λάδια μηχανής στους χώρους.

Πενταμελές συνεργείο του δήμου Χανίων προχώρησε σε καθαρισμό και απομάκρυνση των αλυσίδων.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από συλλογικότητες συγκέντρωση υπερ των μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας.  Την συγκέντρωση πραγματοποιηθούν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Oικοδόμων, εργαζομένων στα Tροφιμα Ποτα, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιουχοι ΙΚΑ ν.Χανίων και πολλές άλλες συλλογικότητες.

Στην περιοχή έξω από το σχολείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

1 σχολιο

  • [PaulM] ~ 11 Φεβρουαρίου 2018 ~ 19:07 ~ Απάντηση

    Σε αυτό το σχολείο θα πάνε αύριο τα παιδιά μας. Δεν σας φταίνε τα μαθήματα των αλβανικών αλλά να επικρατήσετε όπως η μαφία σε μια περιοχή. Αίσχος. Το σχολείο το βανδάλισαν άτομα τα οποία “υπερασπίζονται” την ελληνικότητα του χώρου. Λυπάμαι αλλά είστε προσβολή για Έλληνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.