Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

“Βαφτίσια” παρουσία του Μ. Θεοδωράκη

DSC_0868Παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα η τελετή ονοματοδοσίας του νέου θεάτρου στο παλιό τελωνείο, το οποίο θα φέρει το όνομα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους θα πλαισιώσουν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, τα “Κίτρινα ποδήλατα” και το μουσικό σύνολο “Vamos”. Μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο Μίκης Θεοδωράκης θα επισκεφθεί το πατρικό σπίτι του στον Γαλατά όπου θα παρουσιαστεί το πρώτο κουαρτέτο του συνθέτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας τόνισε ότι με την ενέργειά του αυτή ο Δήμος Χανίων εκπληρώνει μια επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να πραγματοποιηθεί, παρουσία του, μια συναυλία στο θέατρο του Δήμου που θα πάρει το όνομά του. Επίσης, υπενθύμισε την ανακήρυξη του Μ. Θεοδωράκη σε επίτιμο δημότη Χανίων έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πέρυσι τον Ιούνιο. «Υλοποιούμε με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη και δεσμευτική μας υπόσχεση που θα ενώνει τα Χανιά για πάντα με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη και αυτό δεν αποτελεί μια υπόσχεση του σημερινού δημάρχου αλλά όλων των Χανιωτών και Κρητικών να εκφράσουν την πάνδημη επιθυμία από εδώ, τον τόπο καταγωγής του Μ. Θεοδωράκη, θα αναδεικνύεται και θα προβάλλεται το έργο του εσαεί», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.

Τόνισε ακόμα ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχει προσκληθεί να παραβρεθεί ο βραβευμένος με όσκαρ φωτογραφίας στην ταινία Ζορμπάς Γουόλτερ Λάσαλι. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από αυτή την τελετή «ολοκληρώνουμε ένα μικρό μέρος του χρέους τιμής που έχουμε προς τον μεγάλο Έλληνα και συντοπίτη μας» και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και παρά τα όσα ακούγονται για το τελωνείο, το κόστος κ.λπ., σε αυτή τη φάση που είμαστε ας υπερβούμε αν μπορούμε τις γκρίνιες -δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες- και ας προσανατολιστούμε σε αυτό το μεγάλο γεγονός».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων «Μ. Θεοδωράκης» Γιώργος Αγοραστάκης δήλωσε πως μέσα από τις ενέργειες που γίνονται «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να επενδυθεί το πνευματικό κεφάλαιο που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης στον τόπο του, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να αναπτυχθούν οι θεσμοί που χρειάζονται γύρω από το έργο του».

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.