Μουσείο Τυπογραφείας

Τσιρώνης από τα Χανιά: Δεν θα χαθεί ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης από την εφαρμογή των δασικών χαρτών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε εκπροσώπους φορέων του πρωτογενή τομέα στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αγιά την Τρίτη το πρωί.

Τόνισε ακόμα ότι με τα διαχειριστικά σχέδια βοσκήσιμων γαιών που προωθεί η κυβέρνηση οι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για κτηνοτροφικούς σκοπούς θα αυξηθούν σημαντικά και θα ανοίξει ο δρόμος για να περιοριστούν οι εισαγωγές ζωοτροφών και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

Για τα νωπά προϊόντα ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι σύμφωνα με νομοθετική που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο κρέας θα πρέπει πλέον να αναγράφεται υποχρεωτικά η χώρα προέλευσης.

Επίσης, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα κρασιά ο κ. Τσιρώνης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια θέση έχει και ο πρωθυπουργός, ωστόσο επεσήμανε ότι το θέμα αφορά άλλο υπουργείο.

Για το κόστος του νερού ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στο Υπουργείο για τη μετατροπή των ΤΟΕΒ σε συνεταιρισμούς παραγωγής ενέργειας, ενώ για τις παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού σημείωσε ότι προωθείται η δημιουργία μιας διεπιστημονικής επιτροπής ώστε να προωθηθεί η ταυτοποίηση των ελληνικών προϊόντων.

1 σχολιο

  • [ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ] ~ 19 Σεπτεμβρίου 2017 ~ 13:28 ~ Απάντηση

    “Oι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για κτηνοτροφικούς σκοπούς θα αυξηθούν σημαντικά”.

    H παραπάνω δήλωση, αποτελεί πραγματικά ανέκδοτο ειδικά για τα δεδομένα της Κρήτης, όπου η ανεξέλεγκτη υπέρβόσκηση, έχει οδηγήσει πληθώρα καλλιεργητών σε σημαντικές ζημιές, ενώ υποβαθμίζει σε σχεδόν μη αντιστρεπτό σημείο την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος !
    Χωρίς τήρηση των νόμων, όσοι νόμοι και να θεσμοθετηθούν, θα παραμένουμε μπανανία ! Το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης πρέπει να εξεταστεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία, και όχι να εθελοτυφλούμε μηρυκάζοντας τα ίδια και τα ίδια σε θεωρητικό επίπεδο !

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.