Μουσείο Τυπογραφείας

Τσίπρας για παραίτηση Κοτζιά: Δε θα δεχθώ διγλωσσία

ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÐÁÑÁÉÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÍÉÊÏÕ ÊÏÔÆÉÁΤην αποφασιστικότητα του να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών και αποδεχόμενος την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, υπογράμμισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Προς τους εταίρους διεμήνυσε την προσήλωση του στη συμφωνία των Πρεσπών και προς την ΠΓΔΜ ότι εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία η Ελλάδα δε θα δεχθεί την ένταξη της γειτονικής χώρας σε κανέναν διεθνή οργανισμό με τη συνταγματική ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Προς το εσωτερικό της κυβέρνησης άφησε αιχμές κατά του παραιτηθέντα Νίκου Κοτζιά ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα δεχθεί προσωπικές στρατηγικές στην εθνική γραμμή και κανείς έστω ασυνείδητα να διακυβεύσει την έξοδο από την κρίση θέτοντας σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Αλλά και προς τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο εστάλη το ίδιο μήνυμα. Εξάλλου από τη στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα πρέπει στο εξής να αναλάβει το βάρος μίας απευθείας σύγκρουσης με τον πρωθυπουργό εάν διαφωνήσει εκ νέου με την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.