Μουσείο Τυπογραφείας

Τσιόδρας ο “αρχισυντονιστής”

Η ζωή μας εδώ και δύο εβδομάδες κυλάει σε ρυθμούς περιοριστικών ανακοινώσεων. Τον φόβο τον σκοτώνουμε με χιούμορ και τον ξορκίζουμε με βασκανίες. Στους όμορφους λέγανε “φτου μη σε ματιάσω”. Τώρα η ομορφιά θα προτιμά το μάτιασμα. Τα αυστηρά μέτρα στοχεύουν στη μείωση και την επιβράδυνση της επιδημίας, μέχρι να βρεθεί η θεραπευτική αγωγή που θα οδηγήσει τις έρευνες να φτάσουν στο εμβόλιο.
Oλοι συντονιζόμαστε ν’ ακούσουμε μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας απ’ τους ειδικούς, που επέλεξε το Μαξίμου, στο οποίον σαν σε πολεμικό Συμβούλιο αποφασίζουν και προγραμματίζουν για την επόμενη “μάχη”, με σκληρές ανακοινώσεις. Το Yπουργείο Υγείας είναι συνδεδεμένο με δύο “μαχητές”. Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον “αρχισυντονιστή” καθηγητή της Παθολογίας – Λοιμώξεων του ΕΚΠ κ. Τσιόδρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε τον τελευταίο ως τον κατάλληλο άνθρωπο και τον έβαλε στην κατάλληλη θέση, να βοηθήσει τη χώρα. Σε πρόσφατη εμφάνισή του ο κ. Τσιόδρας στα τηλεοπτικά μέσα, μίλησε γεμάτος συγκίνηση για τους ηλικιωμένους, τους ευάλωτους γονείς. Εστειλε το μήνυμα λέγοντας: «Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους… (σιγή) είναι μανάδες και πατεράδες μας. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να ‘χουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς… (σιωπή)».
Μέσα σε λίγες ώρες μπήκε στις καρδιές όλων, η δε “Φιγκαρό” τον χαρακτήρισε ως τον “νέο αγαπημένο των Ελλήνων”. Σημειωτέον ότι εκτός των μεταπτυχιακών σπουδών που έχει, έφτασε και μέχρι το Harvard και ειδικεύτηκε στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., είναι πατέρας επτά παιδιών και έχει βρει καταφύγιο στην Εκκλησία. Την Κυριακή της Σταυροπροσκήνυσης έψαλε στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα. Αυτός ο άνθρωπος δεν αποφεύγει να μας προειδοποιήσει, να μας τρομάξει, αλλά να μας πείσει ότι τον “εφιάλτη” θα τον καταπολεμήσουμε όλοι μαζί. «Η στρατηγική μας», λέει ο κ. Τσιόδρας, «ως χώρα και ως επιστημονικό προσωπικό, έχει θεμέλιο λίθο την αλληλεγγύη με τον κόσμο, ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί να υποφέρει, αλλά θα ανασάνει ελεύθερος αύριο». Ο κ. πρωθυπουργός για τα λεχθέντα απ’ τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων στην τηλεόραση είπε: «Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για την ευθύνη των νέων μ’ ένα κόμπο στο λαιμό. Ας γίνει αυτή η συναισθηματική αντίδραση του ανθρώπου που σηκώνει τεράστιο βάρος με καθαρό μυαλό και αξιοπρέπεια, κραυγή αφύπνισης. Είναι η στιγμή να ορθώσουμε όλοι το δικό μας μέτωπο». Δεν έλειψε τέτοιες στιγμές η στείρα κριτική ενός πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης, με στόχο να αποδομηθεί ο “αρχισυντονιστής”. Έγραψε στο Twitter: «Η υποκαταμέτρηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό και να υπονομεύσει τα περιοριστικά μέτρα, πράγμα καταστροφικό. Και όλ’ αυτά για να λένε οι καραγκιόζηδες κύκλοι του Μαξίμου ότι η πολιτική τους αποδίδει. Αλλάξτε ρότα».
Ε, όχι και “καραγκιόζηδες”!! Λίγη συστολή δεν βλάπτει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.