Μουσείο Τυπογραφείας

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Κύριε διευθυντά,
στην Ελλάδα είχαμε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολύ λίγους θανάτους από κορωνοϊό. Αν δεν είχαμε λάβει μέτρα, οι θάνατοι θα ήταν δεκάδες χιλιάδες. Δεν χρειάζονται μαθηματικά μοντέλα για να το συμπεράνουμε αυτό, φτάνει να δούμε τι αποτελέσματα είχε σε άλλες χώρες μόνο μια απλή καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων. Αλλά και σε σχέση με χώρες που αντέδρασαν έγκαιρα και που έχουν επίσης καλύτερο σύστημα υγείας από την Ελλάδα, τα πήγαμε καλύτερα.
Πως έγινε αυτό;
Στην Ελλάδα κάναμε την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού κάτι σαν εθνικό σπορ των ημερών!
Ηταν ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς που καθημερινά μας εξηγούσαν παθιασμένα με απλά λόγια και με συναισθηματική φόρτιση πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας για να μην πεθαίνουν και σε εμάς οι άνθρωποι σε εκατοντάδες κάθε μέρα, όπως το βλέπαμε σε άλλες χώρες. Μας έπεισαν αυτοί οι δύο χαρισματικοί καλοί άνθρωποι και αρχίσαμε καλά. Μετά μας έπιανε κάτι σαν εθνική υπερηφάνεια όταν ακούγαμε κάθε μέρα το “σκορ”, ξεφεύγαμε όλο και πιο πολύ από τους άλλους και θα κάναμε τα πάντα για να τους “νικήσουμε”. Θέλαμε οπωσδήποτε μια μεγάλη διάκριση όπως στο Ευρώ του 2004. Αυτή τη φορά η διάκριση θα ήταν παγκόσμια. Τα καταφέραμε. Με αποτέλεσμα να ζουν ακόμα, και μακάρι για πολλά χρόνια ακόμα, αγαπημένοι μας άνθρωποι που θα είχαν πεθάνει από τον κορωνοϊό.
Η προσφορά των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτοί οι δύο έκαναν την διαφορά σε σχέση με άλλες χώρες. Μια διαφορά που μετριέται σε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Γιώργος Κιαγιάς

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.