Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ CINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τρεις τόνοι τροφίμων σε προνοιακές δομές των Χανίων

Περισσότεροι από τρεις τόνοι τροφίμων για δέκα προνοιακές δομές της πόλης, συγκεντρώθηκαν μέσα από τις κινηματογραφικές προβολές Cine–Ιστορίες και Cine–Μαθήματα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο καθώς δεκάδες μαθητές από σχολεία των Χανίων έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν προβολές και ταυτόχρονα να ενισχύσουν κοινωνικές δομές με προαιρετική προσφορά ξηρών τροφίμων.
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στο Τμήμα Πρόνοιας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων κα άλλες δομές των Χανίων που αποτελούν ‘’αποκούμπι’’ για συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι μαθητικές προβολές πραγματοποιήθηκαν για 14η χρονιά στα Χανιά ενώ την δράση υλοποίησε η Πολιτιστική Εταιρεία Κρητης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με συνδιοργανωτές – υποστηρικτές τους εξής: Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Δήμος Χανιών, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Κισάμου, Δήμος Αποκορώνου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης διένειμαν σήμερα στις κοινωνικές δομές των Χανίων, τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που συγκεντρώθηκαν, ως κοινωνικό εισιτήριο στο Πνευματικό κέντρο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την στήριξη του σε τέτοιες δράσεις που στόχο έχουν την στήριξη ευπαθών ομάδων, τονίζοντας παράλληλα πως « μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση παράγεται Πολιτισμός υψηλής ποιότητας στα Χανιά ενώ συγχρόνως δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινωνικές εκείνες ομάδες οι οποίες έχουν ανάγκη».
«Οι cine ιστορίες και τα cine μαθήματα αποτελούν μία πρωτοβουλία που έχει τρεις βασικούς άξονες: Πολιτισμό μέσω του Κινηματογράφου, Εκπαίδευση μέσα από τα cine μαθήματα για οπτικο- ακουστικά μέσα και Κοινωνικό μιας και ο Πολιτισμός δεν μπορεί να μένει αμέτοχος από ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Έτσι ζητήσαμε αντι για εισιτήρια στις προβολές, ξηρά τρόφιμα που θα διανείμουμε σε δομές της πόλης μας. Η ανταπόκριση για μια ακόμη χρονιά ήταν πολύ μεγάλη, τα τρόφιμα είναι πάνω από τρεις τόνους και το αποτέλεσμα χαροποιεί όλους μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Φρατζεσκάκης ο οποίος ευχαρίστησε όσους έφεραν τρόφιμα αλλά και όσους στηρίζουν την διοργάνωση όπως την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, τους δήμους του Ν. Χανίων και 17 φορείς του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.