Μουσείο Τυπογραφείας

Τουρισμός και ανάπτυξη

Οι προκρατήσεις για το 2018 ήδη βρίσκονται σε διψήφιο νούμερο, είπε από τα Χανιά η υπουργός Τουρισμού Ελένη Κουντουρά η οποία συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕ) Χανίων.
Είναι φανερό ότι ο τουρισμός βρίσκεται, ειδικά στην Κρήτη, σε ανοδική πορεία, αποτελώντας τη βαριά βιομηχανία του νησιού. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι η στήριξη και η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί στήριξη της οικονομίας.
Γι’ αυτό και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον δύο επισημάνσεις από το υπόμνημα που κατέθεσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ληφθούν υπόψη και δυο κίνδυνοι.
• Δεν πρέπει να επιβαρυνθεί υπερβολικά το ωραίο αυτό τοπίο με ρυπογόνες δραστηριότητες. Εάν καταστραφεί αυτό το ωραίο τοπίο, τότε θα καταστραφεί ο τουρισμός και οι άλλες δραστηριότητες.
•Το μοντέλο δεν πρέπει να έχει μονόπλευρο χαρακτήρα ανάπτυξης επικεντρώνοντας αποκλειστικά στον τουρισμό, αλλά ολοκληρωμένης συνολικής ανάπτυξης, που θα επεκτείνε­ται και στους άλλους τομείς, όπως οι υποδομές, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, οι υπηρεσίες, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και άλλοι τομείς.
Εξίσου ενδιαφέρουσα η αναφορά “στη δημιουργία νέων δυ­ναμικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, με την αξιοποίηση του εκπαιδευτι­κού και ερευνητικού δυναμικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηρακλείου, του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και άλλων επιστημονικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων».
Η πραγματική ανάπτυξη πρέπει να συνδυάζει τις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τον τουρισμό, τη γαστρονομία, τη φύση, τον πολιτισμό αλλά και την έρευνα και την τεχνολογία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.