Μουσείο Τυπογραφείας

Τουλάχιστον 22 αστυνομικοί νεκροί από επιθέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

w14-75617Afghansecurityofficials800-454Τουλάχιστον 22 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά από σειρά επιθέσεων των Ταλιμπάν κατά περισσοτέρων από 12 σημείων αστυνομικού ελέγχου στην επαρχία Κανταχάρ που βρίσκεται στα νότια του Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τις τελευταίες έξι ώρες.

Οι αρχές ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 45 αντάρτες και τραυμάτισαν άλλους 35, ενώ κανένα από τα σημεία αστυνομικού ελέγχου δεν έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν.  Οι δυνάμεις μας αντιστάθηκαν μέχρι να έρθουν ενισχύσεις κι αεροπορική υποστήριξη. Οι Ταλιμπάν ηττήθηκαν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζία Ντουρανί εκπρόσωπος του διοικητή της αστυνομίας στην Κανταχάρ.

Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν 43 αστυνομικούς και μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους κατέστρεψαν 13 θωρακισμένα οχήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.