Μουσείο Τυπογραφείας

Τον Οκτώβριο έρχεται ο Mozilla Firefox Premium

ton-oktobrio-erxetai-o-mozilla-firefox-premiumΣτο νέο browser που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, η Mozilla αναμένεται, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Ναυτεμπορική, να διατηρήσει όλα τα δωρεάν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας κάποιες premium υπηρεσίες.

Ο Mozilla Firefox θα αποκτήσει την έκδοση premium, η οποία θα αποτελέσει μία μορφή εισοδήματος για την εταιρεία, παρόλο που η πλειοψηφία των χρηστών έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τη δωρεάν εκδοχή από το 2002. Για να μπορεί κανείς να κατεβάσει και να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που θα προσφέρει ο Firefox Premium θα απαιτείται μία ειδική συνδρομή.

Η Mozilla διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει χρεώσεις σε λειτουργίες και χαρακτηριστικά που αυτή τη στιγμή διατίθενται δωρεάν. Τα στοιχεία για τα οποία θα κληθεί ο χρήστης να βάλει το χέρι στην τσέπη θα είναι νέες υπηρεσίες που θα προστεθούν στον πλέον δημοφιλή web browser.

Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτά, αλλά ήδη έχει γίνει λόγος για μία υπηρεσία VPN επί πληρωμή, την οποία την έχουμε δει να μπαίνει σε πιλοτική εφαρμογή με κόστος περίπου 10 δολαρίων το μήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Ένα άλλο στοιχείο που εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί στην επί πληρωμή έκδοση του Firefox είναι μία λύση online αποθήκευσης δεδομένων με αυξημένα επίπεδα ασφαλείας για τη διατήρηση των δεδομένων.

1 σχολιο

  • [Μιχαλης] ~ 12 Ιουνίου 2019 ~ 13:42 ~ Απάντηση

    Τέλος και αυτός.. Chrome και Opera μονόδρομος…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.