Μουσείο Τυπογραφείας

Τον Απρίλιο η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία

ntonalnt-tramp-ipaΜέχρι τα τέλη Απριλίου το σύνολο των αμερικανικών δυνάμεων θα έχει αποχωρήσει από τη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

Το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι η αποχώρηση θα έχει συνέπεια να κλείσει η αμερικανική βάση στα σύνορα της Συρίας με Ιράκ και Ιορδανία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει, πρακτικά, ηττηθεί. Παρά τις αντιδράσεις από συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, από τους Κούρδους της Συρίας, αλλά και από το εσωτερικό της αμερικανικής διοίκησης, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στη γραμμή που έχει χαράξει. Την Πέμπτη, ο υπό αμερικανική ηγεσία διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σήμερα λιγότερο από το 1% των εδαφών που είχε καταλάβει, σε Συρία και Ιράκ, στο απόγειο της επέκτασής του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.