Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Το Walking Football “ήρθε” στα Χανιά!

1Η πρώτη απόπειρα για το Walking Football είναι γεγονός! Χθες το απόγευμα, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος για πρώτη φορά σε αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα, ο οποίος απευθύνεται, ακριβώς, σε άτομα τέτοιας ηλικίας, προκειμένου να διασκεδάσουν το ποδόσφαιρο, όχι τρέχοντας, αλλά… περπατώντας!

Τόπος συνάντησης ήταν το γήπεδο 8 επί 8 στις Καλύβες, με τους ανθρώπους του Τιτάνα να υποδέχονται με χαρά τους… ώριμους ποδοσφαιριστές οι οποίοι επιδόθηκαν σε έναν διαφορετικό αγώνα.
«Είδα το Walking Football να παίζεται στην Αγγλία από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Υπάρχουν πρωταθλήματα στην Αγγλία για ηλικίες πάνω από 50 ετών ενώ τώρα υπάρχουν και πρωταθλήματα Walking Football για ηλικίες πάνω από 50», σημειώνει ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας, Walking Football, στις Καλύβες, ο Φιλ Ελροκ, δίνοντας το στίγμα για το λόγο που αποφασίστηκε αυτή η κίνηση. «Στόχος μας», τονίζει, «είναι να φέρουμε κοντά τους μόνιμους κατοίκους που ζουν στον Αποκόρωνα, Ελληνες, Αγγλους, Σκανδιναβούς, απ’ όπου κι αν είναι, να έρθουν να διασκεδάσουν και να ασκηθούν, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, αφού στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετά άτομα. «Είναι υπέροχο, δεν το περίμενα να δω τόσο πολλούς συμμετέχοντες. Πίστευα ότι θα ήμασταν 6-7, αλλά είμαστε 12-13 άτομα και είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα», τονίζει ο Φιλ Ελροκ, συνεχίζοντας, «θα θέλαμε να δούμε περισσότερους και προφανώς ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς. Ναι, θα θέλαμε να μεγαλώσει όλο αυτό και μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αν γνωστοποιηθεί η δράση μας ώστε να έρθει κόσμος στις Καλύβες και να παίξει, καθώς το ποδόσφαιρο… δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ!».

Από την πλευρά τους, την ικανοποίηση για την πρώτη απόπειρα του Walking Football εξέφρασαν οι άνθρωποι του Τιτάνα Καλυβών, με το μέλος της διοίκησης του συλλόγου, Κωστή Κοσμαδάκη, να τονίζει τα εξής στα “Χ.ν.”: «Η κύρια ιδέα πέρα από αυτό καθαυτό το αθλητικό κομμάτι για το Walking Football είναι να γνωριστεί η ελληνική κοινότητα με τους ξένους που είναι πάρα πολλοί στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα. Το Walking Football ξεκίνησε από τη Μεγ. Βρετανία και γνωρίζει μεγάλη απήχηση κι έτσι αποφασίσαμε να το “φέρουμε” και στα Χανιά. Η επιδίωξή μας είναι να γίνεται μία τέτοια συνάντηση μία φορά την εβδομάδα για όλο το χρόνο».

Το Walking Football δίνει τη δυνατότητα σε άτομα άνω των 50 ετών να χαρούν το ποδόσφαιρο χωρίς να χρειάζεται να τρέξουν ή να έχουν καλή φυσική κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση θα φέρει τους κατοίκους του Αποκόρωνα, απ’ όπου κι αν προέρχονται, κοντά ώστε να γνωριστούν με έναν ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο…

1 σχολιο

 • [Stephen Brimley] ~ 23 Νοεμβρίου 2018 ~ 18:11 ~ Απάντηση

  To Phil Elrock

  Hi Phil
  I never did get added to your email list, so please do so if possible.
  (I will be back in Crete in February, so if you move to a different pitch, I will need to know how to find you).
  Regards
  Steve

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.