Μουσείο Τυπογραφείας

Το βάρος των φόρων

2bΗ Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των “πρωταθλητριών” χωρών της Ευρώπης στους φόρους, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σύμφωνα με τις αναλύσεις, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης με την υψηλότερη φορολόγηση, τόσο σε ακίνητη περιουσία, όσο και επί φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά στο θέμα αυτό, με τη  χώρα μας να παίρνει την “πρωτιά” στην επιβολή φόρων. Αλλωστε, αυτό το έχει νιώσει στο πετσί της η μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας μας, που τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα φορολογικά βάρη με αποτέλεσμα να έχουν διογκωθεί τα χρέη της. Και οι χιλιάδες αιτήσεις φορολογουμένων για ρύθμιση των χρεών -με τις 120 δόσεις που πρόσφατα έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση- μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος. Ισως η ευκαιρία αυτή της ρύθμισης, τους δώσει τη δυνατότητα, κάπως η “θηλειά” να… χαλαρώσει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.