Μουσείο Τυπογραφείας

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον θάνατο του Walter Lassally

LASALIΣυλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Γουόλτερ Λάσαλι εξέδωσε το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του διευθυντή φωτογραφίας Walter Lassally, ο οποίος ζούσε μόνιμα τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων. Ο Walter Lassally υπήρξε εξαιρετικά ταλαντούχος και αναγνωρισμένος διευθυντής φωτογραφίας. Κατά τη δεκαετία του 1950 συνδέθηκε στενά με το βρετανικό κίνημα Free Cinema και στη συνέχεια συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως ο Tony Richardson και ο James Ivory. Το 1964 τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη,  με τον οποίο συνεργάστηκε σε πολλές ακόμη σημαντικές δημιουργίες (π.χ. Το κορίτσι με τα μαύρα, Το τελευταίο ψέμα, Ηλέκτρα). Η δουλειά του συνέβαλε στην άρτια φωτογραφία ταινιών και άλλων ελλήνων σκηνοθετών – του Ντίνου Δημόπουλου, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιώργου Σταμπουλόπουλου.
Το Τμήμα Φιλολογίας, που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά το 2009 τον Walter Lassally σε τριήμερη εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του, αποχαιρετά με συγκίνηση τον μεγάλο καλλιτέχνη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.