Μουσείο Τυπογραφείας

Το ταχύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο στον κόσμο φιλοδοξεί να φτιάξει η Rolls Royce

accel-to-taxutero-ilektriko-aeroplano-ston-kosmo-filodoksei-na-ftiaksei-i-rolls-royceΣε «κούρσα» για την ανάπτυξη του ταχύτερου πλήρως ηλεκτρικού αεροσκάφους στον κόσμο επιδίδεται η Rolls Royce.

Στόχος του εγχειρήματος, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight) είναι το μηδενικών ρύπων αεροπλάνο να γραφτεί στην ιστορία πιάνοντας (και υπερβαίνοντας) ταχύτητα 480 χλμ/ ώρα.

Ήδη μηχανικοί, σχεδιαστές και data specialists στο αεροδρόμιο Γκλόστερσαϊρ στη Μ.Βρετανία εργάζονται για την υλοποίησή του, με σκοπό το αεροσκάφος να πετάξει το 2020.

Επιδίωξη του προγράμματος ACCEL είναι να φέρει ένα νέο «κύμα» στην αεροπορία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Rolls Royce για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Το ACCEL χρηματοδοτείται εν μέρει από τη βρετανική κυβέρνηση και σε αυτό συμμετέχει σειρά εταιρειών-συνεργατών, όπως η YASA και η Electroflight.

Διαβάστε περισσότερα στη Ναυτεμπορική

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.