Μουσείο Τυπογραφείας

Το στρατηγείο Βενιζέλου

Imacon Color ScannerIσως είναι περισσότερα από 20 χρόνια που η Δασική Υπηρεσία, λίγο πιο πέρα από την θαυμάσια περιοχή Αλιάκες Θερίσου με τις πηγές νερού και τα είκοσι αιωνόβια πλατάνια, είχε διαμορφώσει σκαλοπάτια στο δεξιό πρανές και είχε τοποθετήσει τα γνωστά από τα Λευκά Όρη ξύλινα καγκελάκια, που δεν έχουν ζήσει πάνω από λίγα χρόνια και που οδηγούσαν σε μικρή απόσταση σε ένα ερειπωμένο κτίσμα, αν θυμάμαι καλά, δύο δωματίων. Στον κεντρικό ορεινό δρόμο 2,5 χλμ. από το Θέρισο, είχε τοποθετήσει πινακίδα με την ένδειξη ότι τα σκαλοπάτια οδηγούν στο Στρατηγείο του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σαν στρατηγείο του Εθνάρχη κτήριο μέσα στο γραφικό Θέρισο. Το άλλο στη Μαδάρα τι ήταν; Ηταν για κάποιο χρονικό διάστημα στρατηγείο ή σε περιπτώσεις δύσκολες, τόπος καταφυγής;. Ποιος θα δώσει απάντηση;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.