Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

“Το Συναξάρι της μητέρας Ζωής”

KODAK Digital Still Camera“Το Συναξάρι της μητέρας Ζωής” το μυθιστόρημα του συγγραφέα Ιωάννη Γιαννουδάκη παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

«Το Συναξάρι της μητέρας Ζωής” το μυθιστόρημα του συγγραφέα Ιωάννη Γιαννουδάκη παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Πρόκειται για το ένατο κατά σειρά βιβλίο του Χανιώτη συγγραφέα που στις 250 σελίδες του ‘’ξετυλίγονται’’ οι ιστορίες δύο ανθρώπων με φόντο τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ομιλος Φίλων της Τέχνης Χανίων με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Το βιβλίο παρουσίασε η δημοσιογράφος Καίτη Αλέξη ενώ αποσπάσματα διάβασαν η δικηγόρος Ρόζα Μοτάκη – Κονταδάκη και ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης.
Όπως ανέφερε η κα Αλέξη, μέσα στο βιβλίο «’’μπερδεύεται’’ η πίστη μας, η Ορθοδοξία…. Αλλά δεν ξεκινά έτσι. Αναφέρεται στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο που δεν είχε μόνο απώλειες εκατομμυρίων ζωών αλλά είχε και τις… παράπλευες απώλειες. Γιατί κυριολεκτικά ρήμαξαν ζωές ανθρώπων. Άλλαξαν πορεία, επέζησαν, αλλά η ζωή τους άλλαξε τελείως. Έτσι, το βιβλίο έχει πολύ σασπένς, μυθιστορηματική πλοκή αλλά και ιστορικά γεγονότα που το κάνουν πιο γοητευτικό».
Για τον συγγραφέα μίλησε ο συγγραφέας – ερευνητής, Δημήτρης Νικολακάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι « ότι ο Ι. Γιαννουδάκης είναι μια πολύπλευρη, πολυσύνθετη, καλλιτεχνική, προσωπικότητα. Έχει γράψει πάνω από δέκα βιβλία και παραταύτα διατηρεί την σεμνότητα του την ειλικρίνεια, τους χαμηλούς τόνους και ο χαρακτήρας του είναι ακέραιος και αδαμάντινος. Γι΄αυτό υποστηρίζουμε το έργο του ως Αντιπεριφέρεια».
Η πρόεδρος του Ομίλου Ελένη Γιαννουδάκη, σημείωσε ότι η βιβλιοπαρουσιάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που αναπτύσει ο Όμιλος Φίλων Τέχνης
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παράλληλα λειτούργησε και έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής των μελών του Ομίλου.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.