Μουσείο Τυπογραφείας

To Ποτάμι: Ο αθλητισμός πρέπει να συμπλέει με τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης

to-potami-logotupoΕνημέρωση σε στελέχη αθλητισμού από 23 χώρες για τις δράσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχετικά θέματα έκανε ο Βουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της σχετικής υποεπιτροπής του για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό. Η ενημέρωση έγινε στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Τα θέματα που ανέπτυξε ο κ. Μαυρωτάς αφορούν στις πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ενίσχυσης της δημοκρατίας, της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στον αθλητικό χώρο και παράλληλα στην καταπολέμηση των παθογενειών του αθλητισμού όπως των ντόπινγκ, βίας, διαφθοράς, διακρίσεων και ρητορικής μίσους. Τόνισε πως οι βασικές αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και θεσμικούς κανόνες πρέπει να εκφράζονται και στο αθλητικό γίγνεσθαι. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα δύο πρόσφατα ψηφίσματα της Συνέλευσης (Ιανουάριος 2018) με αθλητικό αντικείμενο, που διαπραγματεύονταν τη χρηστή διακυβέρνηση στους αθλητικούς οργανισμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο χώρο του αθλητισμού και τη φροντίδα για ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αθλητών καθώς και τη συνεργασία πολιτικών θεσμών και αθλητικού κινήματος, με τον καθένα να έχει τον διακριτό του ρόλο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.