Μουσείο Τυπογραφείας

Το πόρισμα για τις πυρκαγιές

ΜΑΤΙ 2H ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑΚαταπέλτης το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής η οποία συστάθηκε με αφορμή την καλοκαιρινή τραγωδία στο Μάτι, για την ανάλυση των αιτιών και τη διερεύνηση των προοπτικών διαχείρισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, με τα νούμερα και τους αριθμούς που αναφέρονται, να συγκλονίζουν:
Η αύξηση του αριθμού των δασικών πυρκαγιών και των καμένων δασικών εκτάσεων στη χώρα μας από τη δεκαετία του ’80 και μετά είναι δραματική, φθάνοντας μάλιστα τα 2.700.000 καμένα στρέμματα το 2007.
Τα περιστατικά της τελευταίας δεκαετίας, καταδεικνύουν ότι η ανθρώπινη ασφάλεια και υγεία, ιδιωτικά και δημόσια αγαθά, καθώς και κρίσιμες υποδομές, βρίσκονται υπό την απειλή τέτοιων καταστροφικών πυρκαγιών, τονίζεται στο πόρισμα.
Οι δε λόγοι για την επιδείνωση του προβλήματος, εστιάζονται στην αύξηση της ποσότητας της καύσιμης ύλης, εξαιτίας της εγκατάλειψης της υπαίθρου και της ελλιπούς διαχείρισης των δασών λόγω περιορισμού των διαθέσιμων κονδυλίων, αλλά και η άνευ σχεδιασμού, οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη πολλών περιοχών.
Είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση από την πολιτεία του ζητήματος των πυρκαγιών μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης πυροπροστασίας, δεν μπορεί άλλο να καθυστερήσει.
Διότι διαφορετικά, θα συνεχίζουμε να μιλούμε για βιβλικές, οικολογικές καταστροφές από πύρινες λαίλαπες, με τις ανεπανόρθωτες συνέπειες τις οποίες προκαλούν στο περιβάλλον, στην οικονομία, στη ζωή μας…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.