Μουσείο Τυπογραφείας

Το πλοίο Open Arms διέσωσε ακόμη 39 ανθρώπους

w10-83736OPENARMSΤο πλοίο διάσωσης Open Arms, που μεταφέρει 121 μετανάστες και αναζητεί επί μία εβδομάδα στην Μεσόγειο λιμάνι για να δέσει, περισυνέλεξε όπως μεταδίδει στην κεντρική σελίδα το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  ακόμη 39 ανθρώπους σε μια νέα επιχείρηση διάσωσης, ανέφερε σήμερα η ισπανική μκο ProActiva στο twitter.

«Η Open Arms μόλις διέσωσε 39 ανθρώπους σε διεθνή χωρικά ύδατα», τόνισε ο επικεφαλής της μκο, Όσκαρ Καμπς. «Εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να περιμένουμε για ένα ασφαλές λιμάνι να δέσουμε».

Το πλοίο της ProActiva Open Arms βρίσκεται επί μια εβδομάδα σχεδόν ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, καθώς η Ρώμη του έχει απαγορεύσει τον ελλιμενισμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ιταλική Γερουσία ενέκρινε διάταγμα που προβλέπει τεράστια αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας. Τα πρόστιμα πλέον θα ανέρχονται σε ποσά ύψους έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.